Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Discopříběh, Jméno růže, Cash a Den vítězství

6. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:00 – komedie Discopříběh –Jirka Horáček žije s otcem na plzeňském sídlišti a veškerý volný čas tráví s partou kamarádů na diskotékách. Na jedné se seznámí s atraktivní blondýnou Evou, která však patří ke staršímu frajírkovi Cáfovi. Česká komedie (1987).
  • Nova Cinema, 20:00 – krimi komedie Cash – Gangster Cash je nejelegantnější podvodník v Paříži, který se specializuje na krádeže diamantů a zrovna má v plánu akci na Riviéře. Když je však konkurenčním gangem zabit jeho bratr Solal, spojí se Cash se zlodějským veteránem a touží bratra pomstít… Francouzská krimi komedie (2008).
  • HBO, 20:00 – akční fantasy film Sucker Punch – Sledujte příběh mladé pacientky na psychiatrii, jež uniká do světa živoucí fantazie. Právě tam přesvědčí další čtyři mladé dívky, aby se daly dohromady a pokusily se uniknout strašlivému osudu v rukou svých věznitelů, než bude příliš pozdě. Akční fantasy film USA (2011).
  • STV 1, 20:10 – film Jméno růže – Píše se rok 1327 a mniši jsou přesvědčeni o tom, že se blíží apokalypsa. Opatství právě hostí koncil, který se zabývá otázkou přesvědčení františkánů, kteří tvrdí, že by se církev měla zbavit svého majetku. Jeden z účastníků koncilu, ctihodný a respektovaný františkánský mnich William of Baskerville je požádán vedením opatství o pomoc při odhalení příčiny náhlé smrti. Avšak když se vyšetřování blíží k odkrytí tajemství, které chce opatství udržet v tajnosti, dochází k dalším úmrtím. Francouzsko-německo-italský historický krimifilm (1986)., dochází k dalším úmrtím.
  • ČT 2, 22:10 – film Den vítězství – Severoafričtí muslimové v řadách francouzské armády za 2. světové války aneb ti, na které by nemělo být nikdy zapomenuto. Epos nominovaný na Oscara. Francouzský koprodukční epos (2006).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).