Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Anna a král, Callas vs. Tebaldi nebo Casanova

13. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 20th Century Fox
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komediální drama Casanova – Benátky, 18. století. On byl legendárním dobrodruhem, jehož milostné úspěchy se staly inspirací pro tucty dalších generací svůdců. Ona byla nejnadanější spisovatelkou své doby, která čekala na vzácného muže s opravdovým pochopením pro věrnost a vášeň. (USA, 2005)

  • Prima Max, 20:00 – dobrodružný film Anna a král – Ovdovělá učitelka Jodie Foster podnikla něco, co bylo pro ženu z viktoriánské Anglie naprosto nezvyklé. Rozhodla se odjet se svým synem na dobrodružnou cestu do neznámé země, do Siamu. Chce ji poznat a pokusit se tak navázat spojení dvou odlišných světů. Nechává se zaměstnat jako učitelka početných dětí samotného siamského krále a zprostředkovává svým žákům konfrontaci obou kultur se všemi rozličnostmi náboženství i nesmyslnými předsudky. Pak si krásná a emancipovaná učitelka zamiluje nejen exotickou zemi, ale i samotného krále. (Anna and the King, USA, 1999)

  • Prima Cool, 20:15 – akční seriál Černá listina: Vykoupení – Agent Tom Keen se vydává do New Yorku, kde pátrá po údajně zemřelém otci. Do věci je zapletená jeho biologická matka, Scottie Hargravová, která ale nemá ani ponětí o synově totožnosti. Tom si musí získat její důvěru, a tak začne pracovat ve společnosti, která zvládne dotáhnout i ty případy, které by nebyla schopna vyřešit vláda. (The Blacklist – Leland Bray, USA, 2017)

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – dokument Callas vs. Tebaldi – Renata Tebaldiová byla v Itálii miláčkem všech příznivců opery. V Americe se stala nekorunovanou královnou newyorské Metropolitní. Všude vyprodávala koncertní sály. Říkali jí „andělský hlas“ a ve své době plnila přední stránky novin po celém světě. Dnes je téměř zapomenutá. (Face to Face, Francie, 2014)

  • Nova Cinema, 22:15 – komediální drama Hlava nehlava – Podle osobních vzpomínek Augustena Burroughse vznikl legrační, odvážný i dojemný film o tom, jak přežít jedno hodně zvláštní dětství. (Running with Scissors, USA, 2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).