Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Tour de France, Senna, Šakal, Harry Potter a Milenec

25. 7. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 13:05 – cyklistický závod Tour de France 2015 – Přímý přenos 20. etapy nejslavnějšího cyklistického etapového závodu.
  • Prima Cool, 20:00 – dokument Senna: Legenda Formule 1 – V roce 1984 usedl poprvé do vozu F1 možná největší talent a později také trojnásobný mistr světa Ayrton Senna. Všechny si získal svou skromností, vírou v Boha a nekončící snahou se neustále zlepšovat. Poznejte jeho neobyčejný život. Do doby, než ho v roce 1994 opustilo štěstí. Britsko-francouzský dokument (2010)
  • ČT 2, 20:00 – drama Šakal – OAS – organizace tajné armády, která se vytvořila po vyhlášení nezávislosti Alžírska, připravuje puč ve Francii. Nepřítelem číslo jedna je francouzský prezident generál de Gaulle. Šakal, což je krycí jméno atentátníka, je příběh, ve kterém sledujeme přípravu zločinu a snahu státního aparátu odhalit a zneškodnit zabijáka. Dnes již kultovní politický thriller byl natočen podle románu Fredericka Forsytha a vychází ze skutečných událostí kolem pokusu zavraždit francouzského prezidenta. Francouzsko-britský film (1973)
  • Nova, 20:20 – fantasy film Harry Potter a Ohnivý pohár – Harry Potter zahajuje svůj čtvrtý školní rok na Škole čar a kouzel v Bradavicích a ani tentokrát tam není v bezpečí. Byl vybrán na slavný turnaj tří kouzelnických škol, ačkoliv je nezletilý a sám se nepřihlásil. Vypadá to tedy, že někdo usiluje o jeho život a opět ho čekají těžké časy… Britsko-americký film (2005)
  • ČT 1, 22:45 – romantické drama Milenec – Saigon, konec 20. let. Patnáctiletá francouzská školačka se vrací z prázdninového pobytu na venkově u matky. Na přívozu přes Mekong upoutá pozornost bohatého mladého Číňana a ten jí nabídne odvoz do Saigonu. Již během společné cesty do města mezi nimi vzniká výrazné napětí, jež záhy přerůstá v intenzivní vztah – spíše erotický, než citový. Nezkušená dívka, pocházející z nemajetných poměrů, začíná prostřednictvím svého sedmadvacetiletého přítele objevovat svět fyzické lásky i svět peněz. Zatímco Číňan zcela propadá jejímu kouzlu a zamiluje se, dívka stále dává najevo, že ji k němu váží jen sex a peníze. Styky mladičké bílé dívky se světáckým Číňanem ale nemohou zůstat dlouho utajeny. Francouzsko-britsko-vietnamský film (1992)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).