Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Titanic, Amadeus, Zabriskie Point a Drakova kletba

6. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 20:00 – IAAF Diamond League 2013/Paříž – Přímý přenos devátého závodu seriálu nejprestižnějších světových atletických mítinků
  • Prima love, 20:15 – velkofilm Titanic – Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když Titanic vyplouval na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou – až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním moři do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila v děsivý a tragický boj o záchranu. Kolik času jim zbývá? Hodina, možná dvě… Americký romantický velkofilm (1997).
  • ČT 1, 21:15 – film Amadeus – Geniální skladatel Wolfgang Amadeus Mozart se stane obětí vražedných intrik svého kolegy, dvorního skladatele Antonia Salieriho, jenž nedovede unést tíhu závisti a vlastní průměrnosti. Právě Salieri je – navzdory t itulu – hlavním hrdinou divadelního i filmového příběhu. Skladatel, posedlý touhou po uznání a slávě, kvůli splnění svých snů uzavře smlouvu s Bohem. Ten však zbožnému komponistovi nadělí jen průměrné hudební nadání. Geniálními schopnostmi naopak obdaří samolibého, nevycválaného a nafoukaného hejska jménem Mozart. Salieri se chce Bohu za tuto zradu pomstít tím, že jeho miláčka sprovodí ze světa… Americké drama režiséra Miloše Formana (1984).
  • ČT 2, 23:20 – drama Zabriskie Point – Los Angeles 1969: na znesvářené universitní půdě pozoruje rozhořčeně Mark (Mark Frechette) diskusi mezi militantními černými a bílými spolužáky. Když chce na policejní stanici zaplatit kauci za svého zadrženého kamaráda Mortyho (Bill Garaway), je zde je kvůli neodbytnosti preventivně zadržen. Po propuštění si kupuje pistoli. Vidí, jak policie násilím rozhání demonstraci, při čemž zastřelí jednoho ze studentů. Mark chce střelce odpravit, někdo ho však předejde. Jako hlavní podezřelý utíká na letiště a zmocňuje se sportovního letadla. Americké drama (1970).
  • Nova Cinema, 23:45 – dokument Drakova kletba – Dokumentární film o životě legendárního Bruce Lee. Obsahuje rozhovory se členy Leeovi rodiny, jeho přáteli a kolegy z filmové branže, kteří s ním měli čest pracovat. Zachycuje celý život Bruce Leea – od narození, přes cestu do Hollywoodu, získané úspěchy, až po mnoha mýty opředenou smrt. Kromě ukázek z jeho filmů uvidíte i archivní záběry z jeho života. Dokument se věnuje i tragické smrti jeho syna Brandona, která se udála 30 let po jeho smrti. Americký dokument (1993).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).