Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Thunderball, Jih proti Severu nebo V jako Vendeta

11. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 14:00 – dobrodružný film Pirát sedmi moří – Černé vlasy, ohnivý pohled a odvaha v srdci. Tygr sedmi moří znovu vítězí na souši i na moři. Tentokráte s hrstkou ke všemu odhodlaných pomocníků převzal Surcouf od Napoleona téměř nesplnitelný úkol. Má vniknout na ostrov Mahé a zničit zde dokumenty, které se za žádnou cenu nesmí dostat do rukou Angličanů. (Retour de Surcouf, Le – Tonnerre sur l’océan Indien, Francie, 1967)

  • ČT2, 20:00 – bondovka Thunderball – Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen ani vodních sportů. James Bond (Sean Connery) ve velkém stylu. (Velká Británie, 1965)

  • Prima Max, 20:15 – drama Bídníci – Jean Valjean se dostal na galeje za to, že ukradl kousek chleba pro svou hladovějící rodinu. Díky neúspěšným pokusům o útěk byl z nucených prací propuštěn až po dvaceti letech a jako skutečný zločinec, který bez skrupulí lže a krade. Měl ale sílu změnit svůj osud. (Les Misérables, Německo, Velká Británie, USA, Česko, 1998)

  • ČT art, 20:20 – Nechte zpívat Mišíka – Celovečerní dokumentární film o legendárním rockerovi, který má vlastní planetku a který v těchto dnech oslavil 70. narozeniny.

BRAND24

  • ČT1, 21:10 – drama Jih proti Severu (1/2) – Slavná filmová adaptace románu Margaret Mitchellové o osudech svéhlavé jižanské krásky ve víru americké občanské války. Film oceněný osmi Oscary. (Gone with the Wind, USA, 1939)

  • Nova Cinema, 22:00 – sci-fi thriller V jako Vendeta – Futuristický snímek V jako Vendeta je zasazen do totalitní Británie a vypráví příběh jemné mladé dívky Evey, která je maskovaným mužem jménem zachráněna ze situace, kdy jí šlo o život. Tento mistr boje a klamu je neobyčejně charismatický a snaží se podnítit ostatní spoluobčany, aby se vzbouřili proti tyranii a útlaku. Spolu s tím, jak Evey odkrývá tajemství jeho původu, objevuje mnohé pravdy i o sobě a stává se jeho spojencem v uskutečnění plánu vnést do společnosti plné násilí a korupce opět svobodu a spravedlnost. (V for Vendetta, USA, Německo, Velká Británie, 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).