Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Persepolis, Muž v ohni a Jamieho rybí zázraky

18. 2. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
18. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit sobotní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Paprika, 21:20 – dokument Jamieho rybí zázraky - Jamie doufá, že se mu podaří zviklat hegemonii lososů, tresek a tuňáků v rybí kapitole tradičního jídelníčku jeho krajanů, a proto vyrukoval s rychlými, snadnými a především mnohem pestřejšími recepty založenými na darech moře. Jeho „rybí zázraky“ budou pravděpodobně brzy oblíbené v mnoha domácnostech a dosud méně časté druhy mořských pochoutek, od makrel po mušle, se u příští generace strávníků budou na jídelním stole objevovat už zcela běžně. Ve své speciální šedesátiminutové show pro to aspoň Jamie s nasazením veškeré své příslovečné kreativity dělá, co může.
  • ČT 2, 21:55 – film Persepolis - O Zlatou plamu v Cannes bojoval tento celovečerní animovaný film francouzské režisérky původem z Íránu, Marjane Satrapi, která napsala a nakreslila první íránský komiks všech dob, a na jehož základě pak vznikl tento celovečerní film. Autobiografický příběh s lehkostí popisuje její krušné dětsví a dospívání v Íránu za dob islámské revoluce, války s Írákem a následného režimu. S humorem a lehkostí znázorňuje rozdílné vnímání kultury v evropském a arabském světě. A protože je to příběh umíněné dospívající holky, která si vždycky prosadí svoje a která žije v tuhém ideologickém režimu nesnášejícím odlišné názory, je to samozřejmě i příběh rebelantství a svobody. Animované drama (Francie, USA; 2007)
  • Nova Cinema, 22:00 – film Stopy ve sněhu - Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. Akční thriller (Dánsko, Německo, Švédsko; 1997)
  • ČT 1, 22:10 – film Lid versus Larry Flint - Počátkem sedmdesátých let začal Larry Flynt, budoucí magnát sex-průmyslu, proměňovat malou síť striptýzových klubů v Ohiu na zárodek vydavatelského impéria. Hustler byl provokativní pornografický časopis a sexuální průmysl založený v samotném srdci Ameriky byl v té době sice nevděčným, ale o to lukrativnějším podnikáním. Larry Flynt spolu se svým bratrem Jimmym měli dostatek vůle ho prosadit. Zvláště pro Larryho bylo povolání koníčkem. V jednom ze svých klubů také poznal svou životní lásku Altheu Leasureovou, v té době ještě mladistvou, ale už řádně protřelou tanečnici. Životopisné drama (USA, 1996)
  • Prima family, 23:20 – film Muž v ohni - Bývalý vládní agent John Creasy, pronásledovaný výčitkami svědomí, díky pomoci starého kamaráda Rayburna získává práci v Mexiko City, kde má dělat osobního strážce devítileté holčičce. Pita je dcerou místního automobilového magnáta Samuela Ramose a jeho ženy, Američanky Lisy. V městě prolezlém kšeftaři, korupcí, skandály a mafií nebezpečí číhá na každém rohu, v posledních dnech navíc z místních ulic zmizelo několik dětí. Není divu, že se rodiče o dceru bojí. Proto si vybrali muže, na kterého se můžou spolehnout. Chladnokrevně uvažující Creasy si k malé Pitě buduje velmi osobitý vztah. V okamžiku, kdy ji unese banda a on je těžce zraněn, vyhlásí nelítostnou válku všem, kteří byli do akce zapleteni. Akční thriller (USA, Veká Británie; 2004)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).