Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Pád Třetí říše, Master & Commander, Fotograf a Bournův mýtus

9. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – historické drama Pád Třetí říše – 29. dubna 1945 Rudá armáda obklíčila vládní čtvrť a odřízla ji od ostatního území Berlína, v jehož ulicích se bojuje o každý dům. Během této noci diktuje Hitler sekretářce Traudl Jungové svou poslední vůli a žení se s Evou Braunovou. Svatebními svědky jsou Goebbels a Borman. 30. dubna zahájila ruská armáda boj o Říšský sněm (Reichstag). Hitler se rozhodl spáchat sebevraždu. Společně s Evou Braunovou se otrávili a jejich mrtvoly byly spáleny na zahradě říšského kancléřství. Rakousko-německo-italský film (2004).
  • Prima Cool, 20:00 – akční drama Master & Commander: Odvrácená strana světa – Námořní kapitán Jack Aubrey se stává poprvé velitelem lodi, která míří do oceánu, přímo do jedné z námořních bitev proti Napoleonovým lodím. Je to brilantní taktik, statečný bojovník, který je oceňován i za přímý boj muže proti muži. Je také milovník kultivované a vtipné konverzace, je muzikální a hraje na housle. Kapitánovým protějškem je jeho přítel Stephen (Paul Bettany), lékař a vynikající britský špión. Na pozadí napoleonských válek je rozehráno vzrušující dobrodružství. Americký film (2003).
  • ČT 1, 21:50 – česká komedie Fotograf (½) – Hořká komedie volně inspirovaná osudy světoznámého českého fotografa Jana Saudka, umělce obdařeného neobyčejným talentem, živelností, vášní i slabostí pro ženy. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly nejen slávu, ale i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení. První část dvoudílné televizní verze úspěšného celovečerního filmu (2014).
  • Prima, 22:25 – akční thriller Bournův mýtus – Bourne a Marie dál žijí v anonymitě. Bournea stále trápí zlé noční můry a vzpomínky. Z bezpečnostních důvodů se s Marií neustále stěhují, aby dlouho nezůstávali na stejném místě. Snaží se být vždy aspoň krok před hrozbou, kterou tuší v každém pohledu i v každém telefonním „omylu“, před nebezpečím, které očekává v každé vteřině. Ale ohrožení jej do světa, z něhož chtěl uniknout, neustále vrací. Když se v poklidné vsi, která je jejich dočasným domovem, objeví tajný agent, Bourne s Marií místo kvapně opouštějí. Začíná nová hra na kočku a myš – a Jason Bourne se musí vrátit ke své minulosti, i když tajná operace „Treadstone“, která vytvářela profesionální zabijáky, už dávno skončila… Americko-německý film (2004).
  • Nova, 22:35 – české drama Habermannův mlýn – Život před válkou v pohraničí není jednoduchý a jen ti nejsilnější dokážou zůstat nad věcí. Jedním z nich je bohatý německý podnikatel August Habermann, který bez předsudků dává práci Čechům i Němcům, a jeho nejbližší přítel, polesný Karel Březina. Po začlenění Sudet do třetí říše tlak ještě zesílí, mlynář přesto dál vytváří pro své české zaměstnance ochranný štít. Jenže šílená doba nakonec dostihne i jeho… Český film (2010).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).