Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Maverick, Vinnetou - Poslední výstřel a Prostředníci

25. 8. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – westernová dobrodružná komedie Maverick - Šarmantní hazardní karetní hráč Bret Maverick se vydává na proslulý pokerový šampionát Tří řek. Obrovskou výhru půl milionu dolarů chce ale získat i půvabná a všemi mastmi mazaná Annabelle Bransfordová, s níž se seznámí na cestě. Podobný zájem má také šerif Zane Coburn, zamračený pistolník Angel a další hráči. Podmínkou je, že každý před započetím šampionátu složí dvacet pět tisíc dolarů. A protože ve hře půjde o tak obrovskou finanční částku, pokoušejí se všichni své spoluhráče předem nějak oblufnout, nepříjemně překvapit, anebo je dokonce odstranit z cesty. Americká westernová dobrodružná komedie (1994)
  • TV Barrandov, 20:05 – dobrodružný western Vinnetou – Poslední výstřel - Tragický konec udatného náčelníka Apačů ve třetí části klasické indiánky natočené na motivy románů Karla Maye. Přestože se Vinnetou snaží dodržovat dohody s americkou vládou, jeho kmen je neustále ohrožován útoky banditů, kteří chtějí jeho kmen připravit o půdu. Vinnetou a Old Shatterhand se vydají do Santa Fé, aby zde jednali o míru přímo s guvernérem. Ten je ujistí o svých úmyslech a požádá je, aby předali náčelníkovi Bílému Buvolu poselství s výzvou, aby byl loajální vládě, která mu na oplátku slibuje větší území pro jeho kmen. Zrádný sekretář však banditům, kteří připravují provokace vedoucí k ozbrojenému konfliktu a vyvlastnění indiánské půdy, prozradí obsah poselství, a ti se rozhodnou oba posly zlikvidovat. Západoněmecký a italsko-jugoslávský dobrodružný western (1965)
  • HBO, HBO HD; 21:50 – krimi drama a komedie Prostředníci - V roce 1995 měl každý VCR, hudba se prodávala jen v obchodech a internet teprve čekal na svůj velký boom. Podnikatel Jack Harris (Luke Wilson) měl dokonalý život – krásnou rodinu a úspěšnou kariéru. V té době se setkal s Waynem Beeringem (Giovanni Ribisi) a Buckem Dolbym (Gabriel Macht), dvěma génii, kteří objevili způsob, jak dospělým prodávat zábavu přes internet. Jack souhlasí, že jim pomůže a brzy se stane jedním z nejbohatších podnikatelů své doby. Staňte se svědky příběhu tak skandálního, že ani nebudete věřit, že se skutečně stal. Tento příběh je důkazem, že byznys má se sexem velmi mnoho společného – cesta dovnitř je snadná, ale jak chcete ven, jde to sakra těžko. Americká komedie a krimi drama (2009)
  • Nova, 22:15 – akční krimi thriller S.W.A.T. – Jednotka rychlého nasazení - Příslušník jednotky S.W.A.T. Jim Street (Colin Farrell) spolu se svým partnerem Brianem Gamblem (Jeremy Renner) učiní během záchrany rukojmích z přepadené banky sporné rozhodnutí, díky kterému je následně donucen elitní policejní tým opustit. Gamble je vývojem situace znechucen a odchází od policie, Street se s ponížením vyrovná, přijme nové pracovní místo a doufá, že jednoho dne dostane šanci se do jednotky rychlého nasazení znovu dostat. Jeho sen se mu plní krátce poté, co je velitel Dan Hondo Harrelson (Samuel L. Jackson) pověřen úkolem najít a vycvičit pět prvotřídních policistů, ze kterých se stane nová jednotka S.W.A.T. Americký akční krimi thriller (2003)
  • ČT 2, 23:45 – animovaná komedie Distrikt! - Každé velké město má jednu čtvrť s pochybnou pověstí. Obyvatelé 8. okrsku v Budapešti představují jakýsi nový multikulturní tavicí tyglík. Maďaři, Romové, Číňané, Arabové, Američané a Němci tu žijí společně s několika policisty, prostitutkami a zvířaty. V příběhu maďarsko-romské moderní verze Romea a Julie nahlédneme do dobrodružného života pouličního gangu a rodin jeho členů, který je plný humoru, zločinu, cti, lásky a sexu, přátelství i věčných vzájemných potyček. Problémy a sobecké zájmy dvou romských rodů tu nakonec přerostou v mezinárodní konflikt. Režisér Áron Gauder ve svém animovaném snímku přináší provokující, někdy drsnou vizi současné východní Evropy, předvedenou na mikrokosmu zchátralého světa. Maďarská animovaná komedie (2004)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).