Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Láska jako trám, Kon-Tiki a Čokoláda

1. 10. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 14:25 – komedie Láska jako trám – Slavná televizní komedie o tom, co se seběhlo kolem jedné zlaté svatby. Jan Pivec měl na psacím stole pod sklem citát od Johna Galsworthyho: Tímto světem projdu jen jednou. Proto každé dobro a laskavost, kterou mohu prokázat kterékoliv lidské bytosti či němé tváři, nechť vykonám nyní a nechť je neodkládám. Neboť nepůjdu znovu touto cestou… Probíráme-li se jeho životem a přebohatou tvorbou, nemůžeme nevidět, že každá jeho role, ať velká, či malá, ať divadelní, filmová, rozhlasová, či televizní, byla studována a interpretována s těmito slovy před očima. (Československo, 1967)

  • ČT2, 20:00 – dobrodružný film Kon-Tiki – Norský mořeplavec Thor Heyerdahl uskutečnil s pěti přáteli legendární, 101 dní trvající a vysoce nebezpečnou plavbu v roce 1947. Režiséři Joachim Ronning a Espen Sandberg ve svém strhujícím dobrodružném filmu mapují přípravy expedice, ale především průběh plavby na voru Kon-tiki, která zásadním způsobem ovlivnila historii a přesvědčila veřejnost o skutečném průběhu osidlování Polynésie. (Velká Británie, Norsko, Dánsko, Německo, Švédsko, 2012)

  • Nova Cinema, 20:00 – fantasy Pán prstenů: Dvě věže – Druhý díl filmové ságy o nebezpečném putování, jehož cílem má být zničení prokletého prstenu moci, začíná tam, kde první skončil. Opět je hlavním hrdinou hobit Frodo. Ten získal od svého příbuzného Bilba magický prsten, po kterém touží temný Sauron, a tak se dostal do samotného centra souboje mezi silami světla a temnot. (The Lord of the Rings: The Two Towers, USA, Nový Zéland, 2002)

BRAND24

  • Fanda, 20:20 – drama Annapolis – Posluchač americké Námořní akademie v Annapolis se snaží probojovat přes studijní a fyzické útrapy prvního ročníku. Téměř je donucen opustit školu, ale nakonec se rozhodne uspět za každou cenu, přičemž využívá svůj boxerský talent. (USA, 2006)

  • ČT1, 22:35 – Čokoláda – Děj filmu začíná v tradiční francouzské vesnici, kde se za posledních sto let život vůbec nezměnil. Jednoho obyčejného dne se však ve městě objevuje cestovatelka Vianne Rocher (Juliette Binoche) a její dcera Anouk (Victoire Thivisol). Záhadná Vianne si otevře obchod s čokoládou plný neodolatelných sladkostí, které probouzejí u obyvatel města skryté chutě. (Chocolat, Velká Británie, USA, 2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).