Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Kouzelná chůva Nanny McPhee, Mariňák a Hlubina

15. 12. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 18:00 – komedie Prodloužený čas - O lásce a stáří, nemoci, smrti a starostech všedního dne vypráví s humorným nádechem dramatický příběh Karla Svozila, stárnoucího profesora dějin výtvarného umění. Do života moudrého a kultivovaného muže a jeho milostného vztahu k mnohem mladší Aleně nečekaně zasáhne diagnóza rakovinového nádoru, která ho dovede až k úvahám o sebevraždě. Chmurné myšlenky však brzy vystřídá horečná aktivita, s níž se profesor Svozil snaží maximálně využít zbývající čas. Dopíše knihu, ožení se se svou milenkou, otevřeně vystoupí proti svému nadřízenému. Náhoda však celou situaci radikálně změní. Československá komedie (1984)
  • Nova Cinema, 20:00 – rodinná komedie Šest medvědu s Cibulkou - Hrdinou filmu je klaun Cibulka, předvádějící v cirkuse úspěšné číslo s medvědy. Ředitel cirkusu však vymění své medvědy za cvičené pašíky a Cibulka dostane výpověď. Na popud dětí se převlékne za ženu a nastoupí ve škole jako kuchařka. Problémy nastávají v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi. Vyplaší uklízečku i školníka a Cibulkovi nezbývá než převzít i jejich povinnosti. A to všechno v den, kdy má školu navštívit školní inspektor. A tak Cibulka vaří oběd, uklízí a snaží se ve škole ukrýt šest živých medvědů. Výsledkem je ta nejbláznivější klauniáda s jakou jste se na televizních obrazovkách mohli setkat. Československá rodinná komedie (1972)
  • TV Joj, 20:20 – rodinná fantasy komedie Kouzelná chůva Nanny McPhee - Britská komedie určená dětem, natočená podle knihy Christianny Brand Nurse Matilda. Pojednává o vdovci (Colin Firth) se spoustou nezvladatelných dětí, které odstraňují jednu chůvu za druhou pomalu ještě dřív, než s nimi stihne uzavřít pracovní smlouvu. Objeví se zde i jeho úděsná tetička, ještě děsivější nápadnice a nakonec i jedna velmi drsná chůva, která používá k uklidnění dětí poněkud originální (místy až brutální) metody. (zdroj: Wikipedia) Americko-britská rodinná fantasy komedie (2005)
  • ČT 1, 22:20 – mysteriózní horor Hlubina - Novomanželé David a Gail jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. Americký mysteriózní horor (1977)
  • Prima family, 22:50 – válečné drama Mariňák - Oscarový režisér Sam Mendes se už podíval pod kůži amerického maloměsta (Americká krása), do světa gangsterů z časů prohibice (Road to Perdition) a teď nás v Mariňákovi zavádí mezi americké vojáky bojující za svou vlast na Blízkém východě. Jak už jsme si u Mendese zvykli, znovu se jedná o sondu mimořádně štiplavou, detailní a zábavnou, v níž „tvrdí muziku“ vynikající herecké výkony hlavních představitelů. Dvacetiletý zelenáč Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal) chtěl pouze pokračovat v rodinné vojenské tradici. Netušil ale, že ho tato touha vyhodí se snajperskou puškou v ruce a padesátikolovým batohem na zádech uprostřed nekonečné arabské pouště tváří v tvář vražednému horku a nepřátelským iráckým vojákům. Americko-německé válečné drama (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).