Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Kawasakiho růže, Poslední mlčení a Hanebný pancharti

12. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – krimifilm Zlo pod sluncem – Na exotickém ostrově číhá vrah. Jen Hercule Poirot může odhalit pravého viníka… Pojišťovací společnost pověří Hercula Poirota, aby ověřil pravost diamantu, který chce jeho nová majitelka, rozmarná a krásná herečka Arlena Marshallová, pojistit. Poirot se musí za ní vydat do luxusního hotelu na jednom středomořském ostrově, kde si Arlena momentálně užívá líbánky se svým nejnovějším manželem, kapitánem Kennethem Marshallem. Brzy zjistí, že Arlenu nenávidí každý z návštěvníků. Netuší, že zanedlouho v tiché zátoce najdou Arleninu mrtvolu. Každý má údajně alibi, ale jeden z návštěvníků je vrah. Kdo z nich lže? Podaří se Poirotovi najít pachatele? Britský film (1981)
  • Nova Cinema, 20:00 – české drama Kawasakiho růže – Renomovaný psychiatr Pavel má u příležitosti výročí založení republiky získat významné státní ocenění. Právě připravovaný slavnostní akt se ale stane katalyzátorem událostí, které na povrch vyplaví hříchy minulosti, jež mu mohou zlomit vaz. Český film (2009)
  • ČT art, 22:55 – psychologické drama Poslední mlčení – Jednoho letního dne zmizí školačka z německého maloměsta a její kolo je nalezeno na stejném místě, kde před dvaceti třemi roky došlo k vraždě jiné dívky ze stejné obce. Událost vede k návratu vyšetřovatele tehdejšího neuzavřeného případu, ale i jednoho z pachatelů. Civilně rozehrané vyprávění předkládá psychologickou studii strachu, bezmoci a osamění, které sužují nejen rodiny zasažené případem. Německý film (2010)
  • ČT 1, 23:00 – dobrodružný film Cesta do Indie – Dvacátá léta minulého století. Na lodi směřující z Anglie k indickému subkontinentu cestuje paní Mooreová, doprovázená Adélou Questedovou, snoubenkou svého syna Ronnyho, který zde pracuje jako úředník britské koloniální správy. Po příjezdu je na jejich počest uspořádán v tamním anglickém klubu večírek. Paní Mooreová brzy společnost opouští a prochází se tajuplnými prostorami starého chrámu. Tady se potká s osaměle meditujícím indickým lékařem Azízem. Azíz je okouzlen rozvážnou moudrostí staré ženy, která se s porozuměním vyslovuje k údělu podrobené země. Mooreová s Adélou touží blíže se seznámit s životem a mentalitou Indů a jsou pohoršeny přehlíživým, pohrdavým postojem většiny přítomných Angličanů k zemi, kterou spravují. Události pomalu, ale jistě nabírají směr k osudnému nedorozumění. Britský film (1984)
  • Prima, 21:55 – válečné drama Hanebný pancharti – Na území ovládaném Spojenci se v průběhu druhé světové války formuje svérázná vojenská jednotka Panchartů, jejímž úkolem je dostat se mezi nacisty a nevybíravým způsobem likvidovat jejich elitu. Jedna z akcí se má odehrát i v pařížském kině. Svou pomstu zde plánuje i mladičká Shosanna. Americko-německý film (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).