Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Čingischán, Hity Karla Gotta nebo Muži v černém

15. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 14:30 – fantasy pohádka Nekonečný příběh – Film pro malé i velké diváky natočil režisér Wolfgang Petersen v roce 1984 s tehdy značnými finančními náklady kolem 27 milionů amerických dolarů. Jde o příběh malého chlapce Bastiena, kterému se v antikvariátě dostane do rukou kouzelná knížka. Při jejím čtení se stane součástí nikdy nekončícího příběhu. (The Never Ending Story, Západní Německo, USA, 1984)

  • ČT2, 20:00 – historický film Čingischán – Příběh o legendárním mongolském vojevůdci a sjednotiteli kočovných kmenů. Film ho ukazuje jako malého chlapce, odvážného vůdce, spojence čínského vládce a zachránce říše proti nájezdům barbarů. (Genghis Khan, Velká Británie, Západní Německo, Jugoslávie, USA, 1965)

  • Prima, 20:15 – sci-fi komedie Muži v černém – Dělat tuhle práci chce nejen chladnokrevnost a bleskové reflexy, ale také zatraceně dobrý žaludek. Když se totiž do neposlušné potvůrky z vesmíru střelí speciální pistolí, změní se ve zlomku sekundy v odporný sliz, který zaneřádí okolí v okruhu několika metrů. (Men in Black, USA, 1997)

BRAND24

  • Barrandov Plus, 20:20 – Hity Karla Gotta – Záznam koncertu z pražské O2 Areny, kde si s Mistrem zazpívaly i Monika Absolonová a Gabriela Gunčíková. (Česko, 2012)

  • ČT2, 22:15 – akční klasika Mission: Impossible – Při akci na americké ambasádě v Praze dojde k masakru elitní špionážní jednotky CIA. Šéf chce odhalit zrádce ve vlastních řadách a podezírá mimořádně schopného agenta Ethana Hunta. Film byl zčásti natočený v Praze a vznikl na motivy populárního stejnojmenného televizního seriálu, který se u nás vysílal pod názvem Nulová šance. Ve Spojených státech se film, v němž Tom Cruise nejen ztělesnil ústředního hrdinu, ale také jej produkoval, stal diváckým superhitem. (USA, 1996)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).