Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: biatlon, My Fair Lady nebo Gran Torino

11. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 14:35 – biatlon: MS 2016/17 Rakousko – Přímý přenos sprintu mužů na 10 km na světovém šampionátu v rakouském Hochfilzenu. (Video z MS 2016.)

  • ČT art, 20:20 – klasický muzikál My Fair Lady – Když se poněkud samolibému, hodně sarkastickému a zapřísáhle staromládeneckému profesoru lingvistiky Henrymu Higginsovi (Rex Harrison) připlete do cesty poněkud nevycválaná a prostořeká a umolousaná květinářka Líza Doolittle (Audrey Hepburn) s příšerným cockney nářečím londýnských spodních vrstev, ani jeden z nich netuší, jaké bude mít toto letmé setkání dvou lidí z naprosto odlišných světů pro jejich život důsledky. (USA, 1964)

  • ČT1, 21:15 – historické drama Valmont – Filmová adaptace slavného románu Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti (1782), která na spletitém osudu dvou libertinských intrikánů, vikomta Valmonta a markýzy de Merteuil, zachycuje v poněkud odlehčené poloze obraz aristokratické společnosti několik let před Francouzskou revolucí. Příběh cynických poživačníků je podán v sytých barvách pozdního baroka s důrazem na malebné plenéry, vtipné epizody a bohatou výpravu a kostýmy. (Francie, USA, 1989)

BRAND24

  • Nova Cinema, 21:40 – drama Gran Torino – Příběh neústupného válečného veterána Walta Kowalského (Clint Eastwood), který si s přibývajícím věkem uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Musí se konfrontovat jak se sousedy rozličného etnického původu, tak se svými hluboce zakořeněnými předsudky. Všechny staré sousedy postupně nahradili imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino. (USA, Německo, 2008)

  • Prima, 22:05 – drama Vlk z Wall Street – Podívaná z doby, kdy na Wall Streetu vládla pravidla Divokého Západu. Jen se tu namísto pistolníků prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) dokázal někdy vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. A když mu v Londýně došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. (The Wolf of Wall Street, USA, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).