Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Skřivánci na niti, Erin Brockovich, Kid a Válka Roseových

28. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky – Přímý přenos z Vladislavského sálu Pražského hradu
  • ČT 2, 20:00 – český film Skřivánci na niti – Děj satirického filmu se odehrává na šrotišti kladenských oceláren, jež se stalo pracovním táborem pro ty, které komunistická společnost vyvrhla až na samý svůj okraj a zde je hodlala převychovat k obrazu svému. Vedle sebe se tak sešli p rokurátor, který nechtěl pochopit, že právo by se mělo podřídit politickým cílům totalitní moci, adventista, odmítající chodit v sobotu do práce, filozof, nehodlající své myšlení vtěsnat do nových pouček, saxofonista, jehož nástroj byl odsouzen coby buržoazní přežitek, živnostník a řada dalších. Český film (1969).
  • Nova Cinema, 21:35 – životopisný film Erin Brockovich – Erin Brockovichová místo milostných romancí prožívá svoji životní šanci rozvedené matky tří dětí a stává se přechodně soukromým detektivem. Rozjela superpřípad a vydává se po stopách zločinu, který by zůstal nepotrestán. Americké životopisné drama (2000).
  • STV 2, 22:05 – drama Kid – Kevin Lewis nikdy nedostal šanci. Vyrůstal v chudém prostředí londýnského sídliště, byl často bit a ponechán svými rodiči o hladu, ve škole byl šikanován a nakonec ponechán osudu i sociálním úřadem. Jeho život mu vlastně nikdy nepatřil. Dokonce i poté, co je mu přidělen dohled, se ocitá na ulici, chycen do pasti kriminálního podsvětí, ve kterém je známý jako „Ten malej". Kevin přesto přežije, aby si pro sebe vydobyl lepší život. Srdcervoucí a inspirující příběh, který se skutečně stal… Britské drama (2010).
  • Prima, 22:50 – komedie Válka Roseových – Barbara a Oliver Roseovi žili doposud v poklidném a šťastném manželství. Najednou zjišťují, jak by bylo krásné žít bez toho druhého. Chtějí ale zůstat ve stejném domě, a tak se rozpoutá peklo se spoustou naschválů. Americká komedie (1989).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).