Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Nespoutaný Django, Žalujeme a Ďábelské ženy

24. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima, 20:15 – western Nespoutaný Django – Otroka Djanga vysvobodí lovec lidí doktor Schultz. Společně se vydají dopadnout několik zločinců, ale to je pouze začátek. Django chce totiž z otroctví zachránit i svou ženu, kterou vlastní proradný boháč Candie. Schultz Djangovi pomůže, ale cena za lásku může být příliš vysoká. Americký western (2012)

  • Jednotka (RTVS), 20:20 – krimidrama Sicilská rebelka – Skutečný příběh sedmnáctileté Rity, která v sobě našla odvahu postavit se proti sicilské mafii. Francouzsko-italské krimi drama (2008)

  • Dvojka (RTVS), 20:55 – drama Žalujeme – Jean Diaz, veterán 1. světové války, obětuje celý svůj život snahám zabránit dalšímu válečnému konfliktu. Evropa se však nezadržitelně valí do další války. Jean v zoufalství k sobě povolává své mrtvé druhy ve zbrani, aby proti novému válečnému šílenství protestovali. Francouzské drama (1938)

BRAND24

  • ČT art, 22:30 – drama Ďábelské ženy – Klasické francouzské drama režiséra Henri-Georgese Clouzota je dokonalou ukázkou filmu noir. Je adaptací románu slavné dvojice Boileau-Narcejac. Francouzské drama (1954)

  • ČT 2, 23:10 – komedie Drahý zesnulý – Komediální hříčka s Janem Werichem v hlavní roli se odehrává jednoho nevšedního odpoledne v jednom domě. Bydlí tu dcera s rodinou a otcem, který rád popíjí v hospůdkách, zkrátka vede veselý způsob života. Toho dne rodina zjistí, že dědeček zemřel, a vypukne shon. Například je třeba přestěhovat jeho nový psací stůl, než se objeví druhá dcera, která by si na něj mohla dělat nárok. Po příjezdu příbuzných se rozvine debata o lásce k zesnulému. Československá komedie (1964)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).