Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Mustangové, Člověk z půdy nebo Piráti z Karibiku

1. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT Art, 20:20 – záznam představení Člověk z půdy - v březnu 1961 zajistila Československá televize přenos z divadla Semafor – na programu bylo představení Člověk z půdy. Jednalo se o volně propojené pásmo písniček živě na jevišti hraných a zpívaných, s lehce naznačeným příběhem spisovatele-grafomana, žijícího na půdě a zaskočeného vpádem mladé dvojice.

  • Dvojka, 21:35 – drama Stíny zapomenutých předků – sovětský hraný film, poema podle motivů stejnojmenné povídky Michajla Kocjubinského. Příběh se odvíjí v rámci půvabné přírody ukrajinských Karpat a je opředen mýty a legendami huculského lidu, který byl donedávna deptán bezvýchodnou bídou, ponížením a tvrdou prací.

  • ČT 2, 21:45 – drama Mustangové - americký dramatik Arthur Miller se během šestitýdenního pobytu v nevadském hráčském městě Reno setkával s kovboji, živícími se odchytem mustangů, které pak prodávali společnostem vyrábějícím psí žrádlo. Námět, který ho zaujal jako paralela dvou vymírajících druhů, zpracoval ve formě povídky The Misfits.

BRAND24

  • Prima Max, 22:45 – dobrodružní Piráti z Karibiku: Na konci světa – Will a Elizabeth musejí zachránit Jacka Sparrowa z říše mrtvých. Bez jeho pomoci totiž nemají šanci proti Davymu Jonesovi a jeho strašidelné lodi Bludný Holanďan. Posádka duchů pod kontrolou Východoindické společnosti rozsévá zkázu po sedmi mořích.

  • Prima Cool, 22:55 – akční Odpočítávání smrti – skupina zlodějů právě připravuje odvážnou loupež. Pomocí profesionálních odstřelovačů chtějí způsobit paniku v průběhu utkání mistrovství světa ve fotbale a následně vykrást muzeum, které stojí v blízkosti stadionu. Do akce jsou povoláni ti nejlepší z jednotky rychlého nasazení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).