Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Love Story, Čistá duše a Podnikavá dívka

25. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – životopisný film Čistá duše – Film inspirovaný autentickým životním příběhem Johna Forbese Nashe ml., nositele Nobelovy ceny za ekonomii. V roce 1947 byl přijat na prominentní univerzitu v Princetonu s pověstí zcela mimořádně talentovaného matematika. Nepodobá se svým vrstevníkům. Neúčastní se jejich zábav, žije ve vlastním, uzavřeném světě a dokonce nechodí ani na přednášky. Je doslova posedlý touhou po objevu „originální myšlenky“. Nalezne ji a vysokou školu opouští jako vědec, který svojí matematickou teorií doslova převrátil naruby ekonomické teze. (A Beautiful Mind, USA, 2001; režie Ron Howard; Russell Crowe)

  • ČT Sport 20:05 – futsal: SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň – Přímý přenos čtvrtfinálového utkání Chance Futsal ligy. Video z Top 20 nejhezčích branek.

  • Prima Max, 20:15 – romantická komedie Podnikavá dívka – Tess McGillová, dívka z newyorského předměstí, pracuje u jedné z velkých firem jako řadová sekretářka. Na rozdíl od svých kolegyň je však ambiciózní a touží po vyšším postavení na společenském žebříčku. Přestože všechny pokusy zatím selhaly, nevzdává se, a když si její šéfka, elegantní Katherine, zlomí nohu na dovolené v Alpách, pochopí Tess, že to je ta pravá příležitost a náležitě jí využije. (Working Girl, USA, 1988)

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – hudební drama Othello aneb Maur benátský – Rossini na motivy Shakespearovy tragédie v nastudování Curyšské opery. V hlavních rolích účinkují mezzosopranistka Cecilia Bartoli (Desdemona) a tři špičkoví tenoristé: John Osborn (Othello), Javier Camarena (Rodrigo) a Edgardo Rocha (Jago). Dirigent M. Tang. Režie P. Caurier a M. Leiser, italské znění s titulky. Videoukázka z vystoupení Martina Hilského „Shakespeare a jeho doba“.

  • ČT 2, 21:50 – romantické drama Love Story – Filmová romance vypráví příběh dvou mladých lidí, kteří se i přes odpor svých rodičů rozhodnou vzít. Oliver a Jennifer musí začít od úplného začátku, jelikož Oliverův bohatý otec dostál svým výhružkám a Olivera vydědil. Ani po několika letech se vztahy mezi synem a otcem nelepší. Navíc mladý pár zjišťuje, že Jennifer nemůže mít děti. (Love Story, USA, 1970)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).