Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Lovci tornád, Ostravský trhák, Popravčí a Soul Kitchen

16. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Discovery, 20:05 – dokument Lovci tornád – V nejhorším období tornád za posledních 50 let pustoší Mississippi a Alabamu celé stovky tornád. Všechny tři týmy, které je pronásledují, jsou v předních liniích. Americký dokument.
  • ČT 2, 20:55 – film Bestie musí zemřít – Velký černý vůz projíždí rychle bretaňskou vesnicí. Na křižovatce přejede devítiletého chlapce, vracejícího se od moře. Malý Martin umírá na silnici, řidič ujíždí. Jeho otec, Charles Thénier, spisovatel knížek pro děti, který žil jen pro svého syna, je zdrcen. Když se po pobytu na klinice vrací domů, nechce, aby se o Martinovi mluvilo. V duši však chová pomstu. Je odhodlán řidiče najít a zabít ho… Francouzsko-italské psychologické drama (1969).
  • TV Barrandov, 21:05 – dokument Ostravský trhák – Neobyčejné příběhy a desítky hitů, které změnily českou populární hudbu. Hana Zagorová, Věra Špinarová, Ewa Farna a Richard Krajčo očima přátel a kolegů z cyklu Legendy televizní zábavy. Český dokument (2012).
  • Nova Cinema, 21:50 – film Popravčí – Sirotci George a Martin vyrůstali společně v klášteře. George zasvětí i další život církvi a stane se převorem opatství, Martin se upíše armádě a dotáhne to až na kapitána. Zamiluje se ale do krásné dcery popravčího Anny a odchází z armády, aby se s ní oženil. Po smrti jejího otce přebírá jeho řemeslo a stává se popravčím. Rakousko-švýcarsko-německo-britský historický film (2005).
  • STV 2, 22:10 – film Soul Kitchen – Zinos, mladý majitel restaurace, nemá právě moc štěstí. Jeho přítelkyně Nadine se odstěhovala do Šanghaje, zákazníci jeho restaurace Soul Kitchen začali bojkotovat nového šéfkuchaře, a Zinos má ještě k tomu problémy se zády. Věci se začnou obracet k lepšímu, když lidé přicházejí na chuť jeho nové kulinářské koncepci. Německá komedie (2009).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).