Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Kolja, Gosford Park a Hogo fogo Homolka

19. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
19. 12. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – Kolja - Laskavá komedie o muži, který se domníval, že už nemůže být hůře a netušil, že právě prožívá nejkrásnější chvíle svého života. Františkovi už prošedivěly vousy. Kolja ještě nedosáhl školního věku a setkali se díky tragikomické životní situaci. Ti dva zůstali nakonec sami. Starý mládenec a kluk, kteří si navzájem nerozumějí a to ve všech směrech. Čeká je dlouhá a složitá cesta za úsměvem a láskou.
  • ČT 2, 20:00 – Poslední dny SSSR - Historie Sovětského svazu byla rozporuplná a bohatá na události. Taková byla i jeho finální léta (1985–1991) spojená s osobou Michaila Gorbačova. Glasnosť a perestrojka měly reformovat mnohonárodnostní sovětskou společnost, která byla už řadu let na morálním a hospodářském sestupu. Ukázalo se, že více než v SSSR nacházel Gorbačov pochopení a podporu v zahraničí. Výsledkem jeho zahraniční politiky bylo ukončení studené války a emancipace států sovětského bloku na podzim 1989.
  • Nova Cinema, 20:00 – Hogo fogo Homolka - Homolkovi si pořídili auto teď jsou teprve hogo fogo rodina! Dohadování o tom, kam se pojede na první výlet děda s Ludvou prosazují fotbal, babi s Heduš dostihy v Chuchli – rozhodne zpráva, že s pradědečkem je zle, že asi umře. A tak se Homolkovi vypraví do jihočeské vesničky rozloučit se s umírajícím pradědečkem. Ten ovšem mezitím odešel na přehlídku norníků, kde si s kamarády vesele připíjí na to, že život je krásnej.
  • Cinemax, 20:00 – Zabil jsem svou matku - Hubert Minel nemá rád svou matku. Sedmnáctiletý mladík jí domýšlivě opovrhuje a vidí jen nevkusné svetry, kýčovité dekorace a drobky uvízlé v koutku jejích úst, když žvýká. Kromě těchto iritujících přízemních maličkostí se však na jejich vztahu podepsala také výchova plná manipulace a zneužívání pocitu viny. Hubert, zmatený a rozervaný milujícím a zároveň nenávistným vztahem, který ho každý den víc a víc užírá, se prodírá mystériem dospívání obyčejně a typicky. Objevuje krásy umění, zkouší zakázané, otevírá se přátelům, sexu a společenskému vyloučení.
  • Dvojka (STV), 21:55 – Gosford Park - Altmanův mistrovský, ironický místopis britského třídního systému je režijním koncertem pro takřka 30 herců. Mozaikovité vyprávění o jednom víkendu na venkovském šlechtickém sídle je jak ironicky přesnou studií doby a mravů, tak filmařsky suverénní a kultivovanou podívanou. William a Sylvie McCordleovi pořádají na svém honosném venkovském sídle sjezd aristokracie různého vlivu a postavení. Každý z přítomných má přiděleného sluhu, který krouží kolem jako žralok ujišťujíc se, že velkomožnému pánovi nic nechybí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).