Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Dovidenia v pekle, priatelia, Jednej správně a Čtyři minuty

11. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:10 – přímý přenos MS v alpském lyžování 2013 (Rakousko) – Přímý přenos slalomu mužů pro superkombinaci
  • CS Film, 20:00 – drama Dovidenia v pekle, priatelia – Bizarní příběh odehrávající se na vesnickém sídle, kde se skupina divných lidí oddává neobvyklým radovánkám. Jejich příběh se prolíná s úvahami o smrti, surrealistickými motivy a narážkami na národní téma. Všechno se odvíjí v retrospektivě, protože svět je nenávratně postižen katastrofou. Slovenské drama režiséra Juraje Jakubiska (1990).
  • ČT 2, 21:50 – film Jednej správně – Děj se točí okolo roznašeče pizzy Mookieho (Spike Lee), který si v převážně černošské čtvrti paradoxně našel práci u Italoameričana Sala (Danny Aiello). Celkem poklidný průběh všedních letních dní plný pohodové muziky a nezávazného klábosení začne zprvu sotva postřehnutelně, postupně však stále patrněji, narušovat jeden ze Salových synků – rasistický Pino (John Turturo). Vše neodvratně směřuje k nepříjemnému střetu dvou odlišných kultur. Americký film (1989).
  • STV 2, 22:00 – drama Čtyři minuty – Pianistka Traude Krüger vyučuje již 60 let hru na klavír v jedné ženské věznici. Až to skoro vypadá, že si sama odpykává trest. Když má začít vyučovat uzavřenou, nevypočitatelnou a agresivní Jenny, která sedí za vraždu, zprvu to odmítne. Ale v okamžiku, kdy tuto vzpurnou dívku uslyší hrát, změní své rozhodnutí. Její nadání je zcela zřejmé a je ukryto pod slupkou drsné holky s násilnickými sklony k sobě samé, ale i k okolí. Hodiny klavíru vypadají spíše jako vzájemné měření sil. Německé drama (2006).
  • Prima family, 22:25 – drama K19: Stroj na smrt – V roce 1961 se první sovětská jaderná ponorka s označením K-19 vydala na otevřené moře, ačkoliv zdaleka nebyla dokončená. Už před vypuštěním si vyžádala několik životů, teď však nechlazený reaktor hrozí katastrofou světového rozsahu. Americko-kanadsko-britsko-německé drama (2002).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).