Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Obecná škola, Tajnosti a Terkel má problém

25. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 11. 2011

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – dokument Zázračná planeta: Fascinující proměny přírody (6) – Moře podél tichomořských břehů Severní Ameriky patří k nejbohatším na světě. Tyto pobřežní vody vytvářejí ideální podmínky pro největší soustředění živočichů na naší planetě. Vše přitom záleží na mikroskopických, sotva viditelných organizmech. Poslední část z šestidílné série dokumentů britské BBC s názvem Velká hostina.
  • Nova, 20:00 – film Obecná škola – Chlapecká třída předměstské školy přivede učitelku Maxovou k nervovému zhroucení. Nový učitel Igor Hnízdo o sobě vypráví leccos nevěrohodného, ale žáci ho obdivují. Slavný český film režiséra Jana Svěráka (1991), kterým v únoru 1994 startovala Nova svoje vysílání.
  • Nova Sport, 20:05 – fotbalový přenos Sparta Praha – Dukla Praha – Přímý přenos zápasu nejvyšší domácí fotbalové soutěže, Gambrinus ligy. O přestávce mezi poločasy Studio o Gambrinus lize.
  • Film+, 20:45 – film Tajnosti – Julie je žena, která má zdánlivě úplně všechno. Pohledného, movitého manžela, prospívající a dospívající dceru, nenáročnou práci překladatelky, která překládá ne pro peníze, ale buď pro radost, a nebo prostě jen pro pocit, že pracuje, a nyní dokonce i nový, vysněný dům… Ale také má v sobě tajemství, které se v tomto jejím idylickém životě pomalu mění v časovanou bombu. Český film (2004) od režisérky Alice Nellis.
  • ČT 2, 22:00 – animovaný film Terkel má problém – Nikdy nevíš, kdy se ti může železná trubka hodit! Animovaná dánská „cool“ komedie (2004) pro teenagery – a nejen pro ně. Skandinávská odpověď na americký South Park.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).