Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Láska rohatá, Transcendence nebo Česko–Kanada

5. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 20:00 – pohádka Láska rohatá – Pohádková prvotina scénáristy Karla Žaluda, který na scénu přivádí tak trochu podivnou společnost: je tu neschopný čert Záprtek, dva zlodějíčci, kteří se za čerty nejdřív vydávají a nakonec se jimi i stanou, čertovská babička Elvíra, která, ačkoli vládne nejedním kouzlem, se stává čím dát tím víc člověkem, jeden superbyrokratický pekelný inspektor, poctivá dívenka a její už méně poctivá kamarádka, nenasytná majitelka zlatnictví a další. (Česko, 2009)

  • ČT sport, 20:00 – hokej: Česko–Kanada – Přímý přenos utkání základní skupiny na MS v ledním hokeji z Paříže komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

  • Nova Cinema, 20:00 – sci-fi Transcendence – Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. (USA, Čína, Velká Británie, 2014)

BRAND24

  • Prima Max, 20:15 – Takoví jsme byli – Katie a Hubbell, v okouzlujícím podání Barbry Streisand a Roberta Redforda, jsou k sobě od dob studií osudově přitahováni. Jenže ani velká touha žít s milovaným mužem nezabrání Katie prosazovat své politické názory. A doba je takové angažovanosti zrovna nakloněna – napětí 30. let, 2. světová válka, pak válka studená… (The Way We Were, USA, 1973)

  • Nova, 20:20 – animovaný muzikál Na vlásku – Hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má dlouhé kouzelné vlasy. Princezna je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a hřívou a odhodlá se, s pomocí temperamentního bandity, provést velký husarský kousek. (Tangled, USA, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).