Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Inaugurace prezidenta Miloše Zemana, Pokání a Nauka o snech

8. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 24, 9:00 – přímý přenos z inaugurace prezidenta Miloše Zemana – Inaugurace nového prezidenta České republiky Miloše Zemana v živém přenosu z Vladislavského sálu Pražského hradu
  • Joj, 20:30 – romantické drama Austrálie – Lady Ashly je bohatá anglická aristokratka, která se rozhodla vzdát se veškého svého komfortu a přestěhovat se do Austrálie, kde právě zdědila statek o velikosti Marylandu a k tomu dvoutisícihlavé stádo dobytka. Jenže ne všichni ji nový majetek přejí, a tak Lady Ashly musí za pomoci statného, i když trochu hrubého dobytkáře (Hugh Jackman) přesunout celé stádo na druhou stranu Austrálie. Jenže zuří válka a japonské bombardéry nemají za cíl jen Pearl Harbor… Americko-australský film (2008).
  • STV 2, 21:20 – romantická komedie Nauka o snech – Nauka o snech je laškovná romantická fantazie odehrávající se v chaotickém mozku Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstředního muže, jehož sny mu neustále napadají reálný svět. Když dřímá, stává se z něj charismatický moderátor „Stephane TV,“ který přednáší „nauku o snech“ do papírových kamer. Ve skutečném životě má nudnou práci ve vydavatelství Pařížského kalendáře a hyne láskou ke své sousedce Stephanie (Charlotte Gainsbourg). Francouzský film (2006).
  • ČT 2, 21:40 – sci-fi film Blízká setkání třetího druhu – Jeden z nejslavnějších sci-fi filmů všech dob, který podle vlastního scénáře natočil režisér Steven Spielberg. Inspiroval se tajemnými, nevysvětlenými jevy – UFO a důmyslně rozehrál fantastickou velkopodívanou o setkání s mimozemskou civilizací. Americký film (1977).
  • Prima family, 23:20 – drama Pokání – Třináctiletá Briony má příliš bujnou fantazii a její neuvážené nařknutí zahradníka ze znásilnění změní život hned několika lidem. Její starší sestra ho totiž bezhlavě milovala a po jeho uvěznění zavrhla celou rodinu. Lítost nad svým činem Briony později vylíčí v románu Pokání. Je však otázkou, co je skutečnost a co pouhá fikce. Britsko-francouzské drama (2007).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).