Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Gigi, Apollo 13, Modlitba za umírající a Opravdová kuráž

26. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec - Přímý přenos utkání Tipsport extraligy
  • HBO, HBO HD; 20:00 – westernové dobrodružné drama Opravdová kuráž - Jak velkou kuráž musí mít čtrnáctiletá holka, aby pomstila tátovu smrt? Odpověď nabízejí nejúspěšnější hollywoodští bratři Joel a Ethan Coenovi v temném westernu Opravdová kuráž. Herecký objev Hailee Steinfeld na krvavé cestě za mstou doprovázejí Jeff Bridges jako jednooký šerif Rooster Cogburn a Matt Damon v roli Texas Rangera LaBoeufa. Americké westernová dobrodružné drama (2010)
  • ČT 2, 21:45 – romantický muzikál a komedie Gigi - V roce 1944 vyšla novela Gigi tehdy sedmdesátileté francouzské autorky Colette. Příběh mladičké Pařížanky, jež je na přelomu století připravována na dráhu vydržované ženy, ale naváže vztah se zámožným pařížským mladíkem, za něhož se nakonec provdá, nebyl žádným ambiciózním dílem, ale stal se nesmírně populárním. Už v roce 1949 vznikla francouzská filmová adaptace s Daniele Delormeovou v titulní úloze a o dva roky později upravila Anita Loosová Colettinu předlohu pro jeviště. Broadwayská inscenace Gigi proslavila do té doby neznámou herečku Audrey Hepburnovou (již si vybrala sama Colette). Americký romantický muzikál a komedie (1958)
  • MGM, 22:00 – akční drama Modlitba za umírající - Martin Fallon (Mickey Rourke) je vrah. Nezabíjí pro peníze, zabíjí z přesvědčení. Zabíjí, protože to je to jediné, co umí. Kdysi býval členem IRA, která z něj udělala bdělé napjaté zvíře bez svědomí. Pak ale jeden z mnoha atentátů nevyjde tak, jak by měl, a v křiku a plamenech umírají místo anglických vojáků děti. Tato náhoda zlomila zdánlivě pevný krunýř Fallonova bytí a on má už dost zabíjení a nekonečného násilí. IRA ho však jen tak nepustí – pátrá po něm jako po zběhovi, kterého chce postavit před vlastní soud. Americké akční drama (1987)
  • Prima family, 22:55 – historické dobrodružné drama Apollo 13 - „Nejúspěšnější neúspěšná“ akce v dějinách americké astronautiky se odehrála ve dnech 11. až 17. dubna 1970. Tehdy po pečlivých přípravách, zcela bez povšimnutí veřejnosti, která už podobné lety brala jako samozřejmost, vystartovala k měsíci posádka ve složení Jim Lovell, Fred Haise a Jack Swiger, který na poslední chvíli nahradil kvůli zdravotním potížím původního člena posádky, Kena Mattingliho. První dny letu proběhly hladce, ale pak, 13. dubna se z reproduktorů v řídícím středisku ozvalo legendární „Houstone, máme problém.“ Americké historické dobrodružné drama (1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).