Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: fotbal Rusko – Česko, Byl jednou jeden král… a Edith Piaf

8. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, STV 2, 20:00 – fotbalový přenos Rusko – Česko – Přímý přenos úvodního zápasu české reprezentace v základní skupině na Mistrovství Evropy ve fotbale z polské Wroclavi.
  • ČT 1, 20:00 – pohádka Královský slib – Panovníci sousedních království si na bitevním poli slíbili, že se jejich rody jednou spojí. Po létech nastal čas, kdy měl být královský slib naplněn. Když se ti dva ale poprvé setkají, nic dobrého to nevěstí. Prince krásná princezna, která přijela na námluvy, nezaujme a ani princezně se do svatby nechce. Česká pohádka (2001).
  • Nova, 20:00 – pohádka Byl jednou jeden král… – Král Já I. vládne malému královstvíčku, které od jednoho konce po druhý obhlédne dalekohledem. Má energického rádce jménem Atakdále a tři dcery. Drahomíru, která nade vše miluje zlato, šperky a drahé kameny, Zpěvanku, která ze všeho nejraději zpívá, a nejmladší Marušku, jež nejraději tráví čas v královské kuchyni. Česká pohádka (1954).
  • Prima family, 20:00 – romantická komedie Rozchod – Měli se tak rádi, že si společně pořídili byt. Zatímco hnízdečko jim vydrželo, láska nikoliv. Protože se ale ani jeden z nich nechce vystěhovat, pustí se do psychologické války, jejímž cílem je vyhnat toho druhého z bytu. Romantická komedie USA (2006).
  • ČT 2, 22:50 – hudební dokument Edith Piaf: Koncert – Unikátní záznam nejslavnějších písní fenomenální šansoniérky. Všechny jsou vybaveny českými podtitulky básníka, písničkáře a překladatele Jiřího Dědečka. Francouzský dokument.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).