Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Duch, Hlavní nádraží, Street Kings a Birdy

1. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Fanda, 20:00 – fotbalový zápas FC Viktoria Plzeň – FK Baumit Jablonec – Přímý přenos utkání 13. kola fotbalové Gambrinus ligy
  • Markíza, 20:30 – romantické drama Duch – Newyorský bankovní úředník Sam a jeho snoubenka, výtvarnice Molly se právě stěhují do nového bytu. Jejich štěstí však netrvá dlouho. Cestou z divadla jsou přepadeni a Sam je zastřelen. Jeho duch opustí tělo a chystá se následovat magické světlo. Mollyin zoufalý pláč ho však zadrží. Uvědomí si, že ho nikdo nevidí ani neslyší. Sleduje kamaráda Carla, jak se vtírá do Mollyiny přízně. Je šokován zjištěním, že jeho smrt nebyla tragická nehoda, ale předem připravená vražda. Americký romantický film (1990).
  • STV 2, 21:50 – road movie Hlavní nádraží – Bývalá učitelka Dora si přivydělává jako příležitostná písařka na hlavním nádraží v Rio de Janeiru. Jejíma rukama projdou denně desítky dopisů, o jejichž napsání ji žádají lidé, kteří neumějí psát. Jednoho dne ji jedna zákaznice požádá, aby napsala dopis jejímu manželovi a otci chlapce, jehož má s sebou. Chvíli poté se stane Dora svědkem nehody: tuto ženu srazí auto a její synek zůstane na ulici sám. Chlapec se několik dní potuluje po nádraží, až se ho Dora nakonec ujme. Brazilské drama (1998).
  • Prima, 23:10 – akční thriller Street Kings – Neústupný Tom Ludlow je oporou losangeleské policie. Vždy neúprosně vymáhal spravedlnost. Když je zavražděn jeho parťák, vrhne se do pátrání po tom, kdo má zločin na svědomí. Jenže důkazy svědčí právě proti němu. Jeho život je v nebezpečí a důvěřovat se už nedá nikomu. Americký akční thriller (2008).
  • ČT 2, 23:55 – válečné drama Birdy – Impulzivní Al Columbato (Nicolas Cage), který si z Vietnamu přinesl fyzické znetvoření, navštíví ve vojenské psychiatrické léčebně svého nejlepšího přítele Birdyho (Matthew Modine), který se z války vrátil jako troska, odmítající jakoukoli komunikaci se svým okolím a stále hlouběji se propadající do iluze, že je ptákem. Americké válečné drama (1984).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).