Hlavní navigace

Nedělní TV tipy: X-Men: První třída, Deník Bridget Jonesové a Ukradená vzducholoď

8. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Cool, 20:00 – akční sci-fi X-Men: První třída – Kubánská krize je na spadnutí, svět spěje ke třetí světové válce. Profesor X a Magneto se poprvé setkávají, a i když se na máločem shodnou, nezbývá jim než spojit síly, aby porazili proradného mutanta Sebastiana Shawa. Tento mutant odpovědný za smrt Magnetovy matky se chystá vyhladit lidstvo. Je čas na zrození hrdinů. Americký film (2011)
  • Prima love, 20:15 – romantická komedie Deník Bridget Jonesové – Bridget je lehce baculatější třicátnice, která má ve svém životě zdánlivě jednoduchá a splnitelná přání – shodit nějaké to kilo a najít opravdový vztah. Jenže právě v roce, do něhož vstoupila s bezpočtem předsevzetí a rozhodnutím vést si deník, se to na jeho stránkách hemží pohromami. Americký film (2001)
  • ČT 2, 21:50 – český fantasy film Ukradená vzducholoď – Děj začíná na pražské Jubilejní výstavě roku 1891. Pět pražských kluků se schází na pražském Výstavišti, kde vidí fantastický zázrak – říditelnou vzducholoď podnikatele Findejse. Kvůli reklamě nabízí chlapcům let zdarma, ale když se hlásí platící zájemci, chce je vyhnat. Kluci se nedají ze vzducholodi vypudit a najednou se ocitají nad městem. Ovšem vzducholoď říditelná není! Nejprve přelétli bezpečně celou Evropu, ale potom havarovali na neznámém ostrově uprostřed oceánu. Zde prožili řadu typicky verneovských dobrodružství, než byli zachráněni výpravou, organizovanou pohotovým žurnalistou Ardanem… Známý český film režiséra Karla Zemana (1966)
  • ČT 1, 22:20 – česká komedie Polski film – Pavel Liška, Marek Daniel, Josef Polášek, Tomáš Matonoha a Jan Budař v komedii o životním a hereckém přátelství i společné touze realizovat svůj dávný filmový sen. Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT (2012)
  • ČT art, 22:50 – divadelní záznam Penzion pro svobodné pány – Slavná komedie Činoherního klubu Praha podle divadelní hry irského spisovatele Seana O’Caseyho s obsazením a v úpravě, jakou režisér Jiří Krejčík později zvolil pro televizní zpracování. Divadelní záznam (1965)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).