Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Skřivánci na niti, Venkovský učitel a Hra

17. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – komedie a podobenství Skřivánci na niti - Dlouho zakázaná komedie Jiřího Menzela, natočená podle Hrabalova námětu, se odehrává v dobách, kdy buržoazní živly byly převychovávány prací v kladenských ocelárnách. Československá komedie a podobenství (1969)
  • Nova Cinema, 20:00 - mysteriózní krimi thriller Hra - Investiční bankéř a multimilionář Nicholas Van Orten žije ve velkém luxusním domě, osamělým životem. Může si dovolit cokoli, o nic však nemá zájem. Ani o svého bratra Conrada, který se objeví, aby mu popřál k osmačtyřicátým narozeninám. A předal mu dárek, poukázku na Hru společnosti CRS. O smyslu hry mu však odmítne cokoli prozradit. Bankéř se při pracovním jednání náhodou ocitne v sídle CRS, kde s nechutí projde řadou náročných fyzických i psychických testů, ani tady se však o hře samotné nic nedozví. Sotva však podepíše smlouvu, začíná se roztáčet zpočátku nenápadné soukolí, které hrozí rozdrtit jeho kariéru, bohatství, postavení, svobodu a nakonec i život. Americký mysteriózní krimi thriller (1997)
  • Prima family, 20:15 – dobrodružný thriller Lovci pokladů: Kniha tajemství - Další dobrodružství lovce pokladů Benjamina Gatese v podání Nicolase Cage plné tajemství, konspirace, překvapivých zvratů a zábavy. Pro Bena Gatese (Nicolas Cage) je historie stále živá a občas nabízí možnost nalézt neuvěřitelné poklady. Nyní je spolu se svým otcem (Jon Voight) ohromen nálezem dlouho ztracených stránek z deníku vraha, který zabil Abrahama Lincolna. Informace na těchto stránkách nesou šokující odhalení o tom, že se jejich předek, Thomas Gates, na atentátu podílel. Ben se musí se svou nyní už bývalou přítelkyní, archivářkou Abigail Chase (Diane Kruger) a technickým kouzelníkem Rileym Poolem (Justin Bartha) vydat na dobrodružství za legendární Knihou tajemství, která snad pomůže očistit rodinné jméno. Americký dobrodružný thriller (2007)
  • ČT 1, 21:45 – drama Venkovský učitel - Režisér Bohdan Sláma zachycuje ve svém filmu osudy tří hlavních hrdinů – Učitele, Marie a Chlapce – jejichž náhodné setkání rozpoutá velký příběh lásky, přátelství a odpuštění. Každá z postav si s sebou nese tajemství, každá touží po lidské blízkosti. Film Venkovský učitel vstoupil do kin s distribučním sloganem „Každý někoho potřebuje“. Snímek režiséra úspěšného filmu Štěstí vznikl v česko-německo-francouzské koprodukci a v zahraničí jej zastupuje společnost Wild Bunch, distributor vítězného filmu v Cannes v roce 2006. České drama (2007)
  • Joj, 23:30 – mysteriózní horor a thriller Zlověstné ticho - Od chvíle, kdy se Mary Shaw stala obětí vraždy, pronásledují malé město Ravens Fair záhadná a krutá úmrtí. Když pak brutálním způsobem umírá další z místních obyvatelek, její manžel se rozhoduje tajemství děsivé legendy Mary Shaw odkrýt. Podaří se mu odhalit i důvod, kvůli kterému v blízkosti Mary Shaw nikdy nesmíte křičet?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).