Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Ratatouille, Americký zločin, Oskar a Kill Bill 2

27. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Joj, 20:30 – animovaná rodinná komedie Ratatouille - Remy měl celý život dokonalý čich a na krysu také velice neobvyklý sen: vařit v luxusní restauraci. Nenechá se zviklat očividnými potížemi, se kterými se krysa, toužící po kariéře v oboru, který hlodavce přímo nenávidí, nevyhnutelně setká, nemluvě o výtkách ostatních členů rodiny, kteří se mu snaží domluvit, aby se spokojil s tradičním životem na skládce, a své touhy uspokojuje skromným flambováním a smažením. Ale když ho okolnosti doslova vrhnou do restaurace, kterou proslavil jeho kuchařský vzor Auguste Gusteau, brzy zjistí, že pokud jste krysa a někdo vás uvidí, může vám v kuchyni jít doslova o život. Americká animovaná rodinná komedie (2007)
  • Smíchov, 20:45 – komedie Oskar – Podnikatel Bertrand (Louis de Funès) takřka vyletí z kůže, když se dozví, že je jeho dcera Colette (Agathe Natanson) těhotná – a zrovna s jeho šoférem Oscarem (Roger Van Hool)! Bertrand s ní totiž měl naprosto jiné plány: Chtěl ji provdat za důležitou osobu – Christiana Martina (Claude Rich). Pak se však vynoří další potenciální zeť, který nastálou situaci zamotá ještě víc. Francouzská komedie (1967)
  • Nova Cinema, 22:00 – akční thriller Kill Bill 2 - Druhá část mistrovského akčního hitu Quentina Tarantina líčí další osudy odhodlané Nevěsty a vyvrcholení její pomsty. Ve strhujícím příběhu, vyprávěném jak je zvykem režiséra Gaunerů (Reservoir Dogs), Pulp Fiction Historek Z Podsvětí a Jackie Brownové – na přeskáčku, se však vracíme i do minulosti. Zbývá toho ještě spoustu dopovědět: Co se vlastně stalo v kostele v texaském El Pasu? A proč se to stalo? Žije dcera, již Nevěsta považovala za mrtvou? Jakým výcvikem prošla hrdinka v Japonsku? A jak se vlastně ve skutečnosti jmenuje? Ale především: dokáže Nevěsta naplnit svou krvavou pomstu tak, jak si naplánovala? Americký akční thriller (2004)
  • Nova, 22:40 – krimi thriller Hrdost a sláva - Odnesli to čtyři poldové: dva jsou mrtví, dva téměř mrtví. Zátah newyorské policie proti překupníkům drog se děsivě zvrtnul a detektiv Ray Tierney má na starosti vyšetřování. Má už k případu určité vazby: jeho bratr napadeným policistům velel, jeho švagr, také policajt, s nimi často spolupracoval. Čím víc toho Ray objevuje, tím více jsou tyto rodinné vazby podrobovány zkoušce. A tím více se rodinná loajalita začíná drolit. Americko-německý krimi thriller (2008)
  • TV Barrandov, 22:45 – životopisné drama Americký zločin - První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: „Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana.“. V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. Americké životopisné drama (2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).