Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Iron Man, Ženy, které psaly historii a Pro hrst dolarů

24. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

Markíza, 12:00 – akční film Iron Man – Slavná komiksová postava patří mezi nejhýčkanější superhrdiny sdružené pod křídly giganta jménem Marvel. Je to muž se železnou maskou, občanským jménem Tony Stark a ke své výjimečnosti se na rozdíl od jiných superhrdinů propracoval zcela sám… (Iron Man, USA, 2008)

Nova Cinema, 14:30 – animovaný dobrodružný film Jak vycvičit draka – Na drsném Severu, který obývají ještě drsnější Vikingové, žijí spolu s nimi i draci. A ti jsou jednoznačně nejdrsnější! Jediný, kdo není drsný ani trochu, je vikinský teenager Škyťák, který přijde na to, jak jednoho zkrotit. (How to Train Your Dragon, USA, 2010)

ČT 2, 15:25 – dokumentární drama Ženy, které psaly historii: Alžběta I. – Dokument o nejvlivnějších ženách historie, aneb Od Kleopatry k Alžbětě I. a Sophii Scholl. Jednotlivé dramatizace představí ony pozoruhodné ženy ve zcela nových detailech a prozkoumají jejich životy jak ze soudobého kontextu, tak z historické perspektivy. (Frauen, die Geschichte machten, Německo, 2013)


Autor: archiv ČT

ČT 2, 20:00 – klasický spaghetti western Pro hrst dolarů – Prach, vítr a žhavé slunce státu Nové Mexiko. Do města rozděleného válkou dvou rodin přichází cizinec. Je klidný a mlčenlivý a z nebezpečí hrozícího ze všech stran si nic nedělá. Brzy rozehraje riskantní plán a nabídne své služby oběma stranám přesně podle hesla „Když se dva hádají, třetí se směje“. (Per un pugno di dollari, Itálie, Španělsko, Západní Německo, 1964)

BRAND24

Prima Love, 20:15 – romantická komedie Rabín, kněz a krásná blondýna – Dva svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side jsou od dětství nejlepšími kamarády. Poklidná idyla vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. A dávné přátelství jde vniveč… (Keeping the Faith, USA, 2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).