Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Hellboy 2, Medvídek, V dobré společnosti a Julie

5. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Cool, 20:00 – akční fantasy Hellboy 2: Zlatá armáda – Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Americko-německý film (2008).
  • Nova Cinema, 20:00 – česká komedie Medvídek – Tři kamarádi, kteří se znají už od školních let, se vzájemně se svými rodinami navštěvují a jejich vztahy se zdají být idylické. Málokdo z jejich okolí, včetně jejich žen, však tuší, že všichni z nich mají tajemství, která zásadně ovlivní jejich další osudy… Český film (2007).
  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (1) – Poznejte život jednoho z nejvýznamnějších českých cestovatelů a cestopisců. Sedmdesát let si o svých výpravách psal deník. Jeho prostřednictvím lze nyní nahlédnout nejen do skrytých tajů dobrodružství, ale i do duše člověka, který prožil většinu minulého století. Český dokumentární seriál (2014).
  • Prima love, 20:15 – komedie V dobré společnosti – Nahradit zkušeného manažera mladým není vždy dobrý nápad. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i Dan, ředitel sportovního časopisu, který s příchodem nového majitele přichází o svůj post a musí se učit vycházet s novým nadřízeným. Tím se stal mladý, ambiciózní, ale osamělý Carter, který se zamiluje do jeho dcery. Americký film (2004).
  • ČT 2, 21:55 – drama Julie – Na počátku příběhu přijíždí v roce 1934 na radu svého přítele, spisovatele detektivek Dashiella Hammetta do Evropy Američanka Lillian Hellman, aby tu dokončila svou první divadelní hru. Vzpomíná na svou přítelkyni Julii, od níž se dovídá, že byla vážně zraněna při útoku fašistických bojůvek na univerzitní budovu ve Vídni. Sama je vzápětí varována, aby v zájmu vlastní bezpečnosti co nejrychleji opustila Vídeň. V řadě následujících setkání obou žen se tvůrcům podařilo zachytit citlivým psychologickým pohledem vliv Juliina charakteru a politického přesvědčení na vnitřní růst a zrání americké spisovatelky. Americký film (1977).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).