Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Den s Jindřichem Plachtou, Krajina po bitvě a Spálené stodoly

9. 11. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 10:40 – hokejový zápas Rusko – Česko – Přímý přenos utkání v ledním hokeji na turnaji Karjaly
  • CS Film, 12:00 – Den s Jindřichem Plachtou – Filmový kanál CS Film připravil na dnešek speciální den věnovaný prvorepublikovému českému herci Jindřichu Plachtovi. Postupně s ním odvysílá snímky Sňatková kancelář (12:00), Fidlovačka (14:00), Barbora Hlavsová (16:00), Pancho se žení (18:00) a Z českých mlýnů (22:00). Kromě toho nabídne i dokumenty Filmové noviny magazín – Jindřich Plachta (17:30 a 23:25), Ten, kterému se smějeme (19:25 a 21:20) a Večery s Jindřichem Plachtou (20:00).
  • ČT 2, 20:00 – drama Spálené stodoly – Nedaleko vesničky ve francouzských horách blízko švýcarských hranic je zavražděna bohatá mladá žena z Paříže. Vyšetřování vede vyšetřující soudce Larcher. Jeho podezření se soustřeďuje kolem samoty nazvané Spálené stodoly, kde žijí dvě generace rodin. Ústřední postavou je padesátiletá Rosa, která má na statku rozhodující slovo. Její autoritu uznává celá vesnice, její děti se jí bojí a manžel se uzavřel před světem i před ní v dílně, kde opravuje hodiny. Larchera Róza přitahuje, ví, že má před sebou nejen tvrdého protivníka, ale především silnou osobnost: „Silná, že by mohla krýt poklesky svých děti, ale natolik přímá, že by to nebylo možné.“ Francouzsko-italský film (1973).
  • ČT art, 20:20 – válečné drama Krajina po bitvě – Film se odehrává v bývalém koncentračním táboře na území Německa, který osvobodili Američané. Mezi bývalými vězni je i mladý básník a intelektuál Tadeusz. Jednoho dne poznává polskou Židovku Ninu, která po přemlouvá k útěku. On však váhá. Léta života v táboře způsobila, že cítí strach z normálního života… Polský film (1970) režiséra Andrzeje Wajdy.
  • Nova, 22:45 – akční film Úhel pohledu – Nejvyšší představitelé více než 150 zemí světa se scházejí ve Španělsku, aby podpořili novou protiteroristickou strategii, navrženou prezidentem USA. Mírový summit ale končí tragédií. V okamžiku, kdy veřejnost vítá amerického prezidenta, odpálí teroristé smrtící bombu… Americký film (2008).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).