Hlavní navigace

TV tipy na neděli: Bytové metamorfózy, Zkus mě rozesmát a Lepší svět

4. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
4. 3. 2012

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit nedělní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Spektrum Home, 12:30 – pořad Bytové metamorfózy - Kdo hledá chytré nápady na krásnější dům, byt či zahradu, nesmí si nechat ujít vysílání televize Spektrum Home. Ve speciálním víkendovém bloku hledá čtveřice sympatických a zkušených designérů ve složení Alison, Matt, Josh a Ahmed nudné obýváky, otřesné koupelny, ušmudlané kuchyně a zanedbané dvorky a zahrady, aby taková neútulná místa proměnila v úchvatné místo k životu.
  • HBO, HBO HD; 20:00 – film Zkus mě rozesmát - Ve filmu Zkus mě rozesmát požádá plastický chirurg, který chodí s mnohem mladší učitelkou ze školy, svou věrnou asistentku, aby předstírala, že je jeho co nevidět bývalou manželkou, aby mu tak pomohla urovnat jednu neuváženou lež. Když se mu ale vymstí ještě několik dalších lží, vloží se do věci i její děti a všichni se společně vydávají na víkend na Havaji, který jim všem zcela změní život. Romantická komedie (USA, 2011)
  • MGM, 20:00 – film Líbezná země - Po smrti dědečka vypráví babička svému vnukovi příběh o velké lásce, jež započala ve dvacátých letech minulého století na území starého kontinentu. Odtamtud se mladičká Inge Alltenburgová vydala do Ameriky, do zemědělského státu Minnesota, kde na ni měl čekat Nor Olaf Torwik. Jako jeho nevěsta mohla začít nový život v novém světě, ale cesta ke štěstí nebyla jednoduchá. V cestě jí stály byrokratické překážky týkající se občanství a také politický vývoj, který k Inge stále doléhal, i když Evropu zanechala daleko za sebou. Drama (USA, 2005)
  • ČT 2, 21:50 – film Lepší svět - Film vypráví příběh dvou rodin, jejichž osudy se náhodně spojí skrze přátelství dvou dospívajících synů. Elias, jehož otec pracuje jako doktor v Africe a prožívá právě manželskou krizi, je šikanován ve škole, zatímco Christian, který se rozhodne ho bránit, se do města přistěhoval s otcem po nedávné smrti matky. Film řeší zdánlivě jasné etické otázky po smyslu pomsty a násilí s ní spojeným. To vše na pozadí skutečných světových konfliktů, kterým čelíme a které reprezentuje právě postava dánského lékaře v Africe. Drama (Dánsko, Švédsko; 2010)
  • Nova, 22:40 – film Dokonalý svět - Dva prchající vězňové jsou při přepadení rodinného domku vyrušeni ozbrojeným sousedem a v nouzi s sebou vezmou osmiletého Filipa jako rukojmí. Nečekaný výlet se chlapci začne líbit – honičky v kradených autech, skrývání se před komicky neschopnými pronásledovateli (Clint Eastwood, Laura Dern). Až do chvíle, kdy jeden z vězňů, primitiv a surovec, začne ohrožovat jeho život. Sympatickému Butchovi (Kevin Costner) nezbývá, než „kolegu“ zlikvidovat. A pak už jedou jen dva – a mezi vězněm a jeho dobrovolným rukojmím vzniká silné pouto přátelství a snad i něco víc. Krimi thriller (USA, 1993)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).