Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Statečné srdce, 40 let panic a Imigranti

5. 1. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
5. 1. 2012

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – Statečné srdce - Film je inspirovaný skutečnou historickou postavou Williama Wallace, který se v 13. století postavil do čela odporu proti anglickému králi Eduardovi I. William se tajně oženil, aby se jeho žena Murron [Marn] vyhnula králem nařízenému právu první noci. Jednoho dne se ji však pokusí znásilnit angličtí vojáci, a když ji William brání, je prohlášen za psance a Murron popravena. Wallace se postaví do čela odporu proti anglické vrchnosti a získává spojence v princezně Isabelle, díky které se vyhne většině králových nástrah. Nakonec je však Wallace kvůli zradě vlastního vojska zajat.
  • Jednotka (STV), 21:55 – A.I. Umělá inteligence - Představte si budoucnost, kdy ledovce začínají tát a docházejí přírodní zdroje. Společnost, která je tak vyspělá, že má na všechno roboty, a rozděluje svět na mechy (stroje) a orgy (lidské bytosti). A navíc ke zplození potomka potřebujete povolení. Takto by se dala popsat doba, ve které žijí Henry a Monica. Manželé, jejichž jediné dítě leží v komatu a oni mohou v jeho probuzení pouze doufat. Pak se ale něco změní. Firma, ve které pracují, se rozhodne vytvořit robodítě, které by bylo schopno lásky, a tak si jednoho dne Henry domů přivádí robotického chlapce Davida.
  • Prima Cool, 22:10 – 40 let panic - Každý určitě rád vzpomíná na to, jaké to bylo poprvé. Existují jen dvě výjimky. Lidé, kterým jejich seznámení se sexem tragicky nevyšlo, a Andy Stitzer (Steve Carell). Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je naprosto nepoznamenaný. Lechtivá komedie 40 let panic vzešla ze spolupráce komické hvězdy Steva Carella a úspěšného komediálního scenáristy Judda Apatowa, který tímto filmem debutoval jako režisér.
  • HBO, HBO HD, 23:55 – Imigranti - Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky?
  • JOJ, 02:00 – Kruh - Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z „obětí“ byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).