Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Modigliani, Krokodýl Dundee 2, Svatý a Zastihla mě noc

25. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT art, 20:20 – životopisné drama Modigliani – Film vypráví o soupeření italského malíře Modiglianiho s jeho největším rivalem Pablem Piccasem. Oba dva se rozhodnou zúčastnit se pařížské výstavy a namalují velkolepá plátna. S vítězstvím je spojena nemalá suma peněz. Vyhrát ale může jen jeden. Který z nich to bude? Piccasovu manželku ztvárnila modelka českého původu Eva Herzigová. Americko-francouzsko-německo-italský film (2004)
  • Nova, 20:20 – dobrodružný film Krokodýl Dundee 2 – Australský lovec Michael J. ‚Crocodile‘ Dundee se rozhodl zůstat v New Yorku, a dokonce si začal hledat práci. Únos Sue Charltonové, za kterým byla drogová mafie, jeho plány ale změní. Musí ji osvobodit a pak se společně rozhodnout, zda pro ně není bezpečnější vrátit se do Austrálie… Australsko-americký film (1988)
  • Nova Cinema, 21:50 – akční thriller Svatý – Val Kilmer hraje v tomto akčním thrilleru záhadného Simona Templara, jemuž se přezdívá Svatý. Má za sebou řadu odvážných loupeží a při té poslední zkříží cestu všemocnému šéfovi ruské mafie, Treťjakovi. V napínavé hře kdo s koho se nechtěně ocitne i atomová vědkyně Emma Russellová, bez jejíž pomoci nelze realizovat novou technologii na výrobu superlevné energie. Chladnokrevný Templar se do romantické osamělé ženy zamiluje a prestižní zápas s Treťjakem se promění v boj o život. Kdo jiný než Svatý však může znát sílu zázraků? Americký film (1997)
  • ČT 1, 22:05 – krimifilm Devatenáct klavírů – Detektiv Klubíčko musí vyřešit nejeden zapeklitý případ! Tentokrát ho pátrání po vrahovi pianisty zavede do Karlových Varů roku 1937, kdy se nebezpečí nacismu přelévá přes hranici a Hitlerovi muži se neštítí ničeho. Český film (2008)
  • STV 2, 22:10 – české válečné drama Zastihla mě noc – Režisér Juraj Herz prokázal, že i oslavný životopis komunistické odbojářky, která zahynula v nacistickém koncentračním táboře Rawensbruck, lze natočit bez obvyklé uctivé popisnosti. Naopak zvolil expresivní přístup, na diváka útočí emotivním přívalem roztočených obrazů, zvláště stísňujících vězeňských prostorů, v jejichž modelaci uspěl kameraman Viktor Růžička, a zadírající se hudby Michaela Kocába. Příběh je pojednán jako retrospektiva: hrdinka, novinářka Jožka Jabůrková, si na sklonku svých dnů vybavuje důležité okamžiky svého života, dovíme se, jak postupně dospěla ke svému nezlomnému přesvědčení. Český film (1985)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).