Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Klan Wagnerů, Muž, který věděl příliš mnoho a Mechanik zabiják

25. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Touchstone Pictures
AKTUALIZOVÁNO – UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

AKTUALIZOVÁNO, 25. 2. 2016, 17:05 hod.: Změny ohlášené Českou televizí…

ČT art – 20:20 – Zdeněk Smetana pohledem Jána Piroha. Vzpomínka na významného animátora a výtvarníka, který zemřel dnes ve věku 90 let (2001). Režie J. Piroh.

20:35 – Klan Wagnerů (původně 20:20).

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

ČT art, 20:35 – historický film Klan Wagnerů – Richard Wagner zemřel, ale jeho dílo má žít věčně. Tomuto plánu s až fanatickou oddaností zasvětí svůj život jeho vdova, která začne své děti směřovat do přednastavených kolejí uchovávání Wagnerova odkazu. Pod její železnou ruku a vlivem jejích pletich se syn vzdává malířského talentu a dcera Eva je provdána za blouznivého adorátora německé kultury. Upoutávka na ČT zde. (Der Wagner Clan: Eine Familiengeschichte, Německo, Rakousko, 2013)


Autor: ČT

Nova Cinema, 21:50 – životopisný film Insider: Muž, který věděl příliš mnoho – Reportér a producent populární televizní show získá důkazy o tom, že zástupci velkých tabákových koncernů křivě přísahali před soudem. Naprosto důvěryhodným zdrojem informací ze zákulisí tabákového průmyslu je Jeffrey Wigand, který se ve zlém rozešel se svým zaměstnavatelem a rozhodl se říci pravdu o škodlivosti a návykovosti kouření před televizními kamerami. Skutečnost je totiž mnohem horší, než je obecně známo. (Insider, USA, 1999)

Prima Cool, 22:00 – akční film Krvavá zásilka – Kurýr pracující pro místního mafiánského šéfa musí doručit záhadný balíček, zatímco ho pronásleduje skupina neobvyklých gangsterů. (The Package, USA, 2013)

Kino Barrandov, 22:05 – Jack Hunter: Prokletí hrobky Achnatona – Napínavá honba za pokladem pokračuje. Jack se vydává do Egypta, kde se nachází obelisk se záhadnými symboly, podle nichž je poklad Ugaritu spojen s faraónem Achnatonem. (Jack Hunter and the Quest for Akhenaten’s Tomb, USA, 2008)

BRAND24

Nova, 22:20 – thriller Mechanik zabiják – Arthur Bishop je „Mechanik“ – elitní zabiják s unikátním talentem pro čisté odklízení cílů. Je to práce vyžadující profesionální přesnost a absolutní nestrannost. A Bishop je ten nejlepší. Když však zabijí jeho rádce a kamaráda, Bishop ztrácí jednu ze svých předností – nezaujatost. (The Mechanic, USA, 2011)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).