Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Ceny Anděl 2011, Evropská liga UEFA a V žáru noci

8. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
8. 3. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Smrt krásných srnců - Spisovatel Ota Pavel nenapodobitelným způsobem popsal život své smíšené židovsko-české rodiny v předválečných a válečných letech. Karel Kachyňa se těchto překrásných povídek chopil a ve vlastním scénáři ke svému snímku je pospojoval v souvislé dějové pásmo. Výsledkem je působivý film, v němž se prolínají události úsměvné i vážné. Komediální drama (Československo, 1986)
  • ČT 1, 21:00 – Ceny Anděl 2011 - Letošní udílení cen Akademie populární hudby naváže v tom nejlepším slova smyslu na loňský dvacátý ročník, který přinesl mimo jiné hlavně důstojnou oslavu dvaceti let existence českých cen Gramy a mimořádný televizní pořad Ceny Anděl dvacetiletí. Ten zmapoval dvacetiletou éru vývoje populární hudební scény u nás. 21. ročník Cen Anděl představí nejúspěšnější hudební počiny domácích interpretů roku 2011.
  • Filmbox Plus, 21:00 – dokument Glastonbury - V roce 1970 vpustil mladý farmář Michael Eavis na víkend na svůj pozemek 1500 lidí. Každý z nich zaplatil 1 libru, aby mohl na pódiu shlédnout pár popových a folkových kapel. A tak vznikl festival v Glastonbury. Julien Temple strávil několit let natáčením záběrů z každičkého ročníku tohoto festivalu. Natočil tak neuvěřitelnou směsici lidí, legendárních kapel a nezapomenutelných zážitků. Především však dokázal zachytit neskutečnou atmosféru každé generace, která festivalem prošla. Hudební dokument (Velká Británie, 2006)
  • ČT 4, 21:05 – Evropská liga UEFA - Manchester United – Athletic Bilbao – Přímý přenos utkání evropské fotbalové soutěže.
  • MGM, 22:15 – film V žáru noci - Městečko Sparta ve státě Mississippi mohlo mít novou továrnu. Chtěl ji postavit bohatý podnikatel Colbert. Ten je však jedné noci nalezen mrtev. Zavražděn. Místní policejní náčelník Bill Gillespie podezřívá z vraždy mladého černocha, kterého jeho zástupce Sam Wood našel na nádraží. Při výslechu však vyjde najevo, že černoch, který se jmenuje Virgil Tibbs, je také policista. A rovnou jeden z největších expertů na vraždy ve Filadelfii. Gillespie je stejně jako většina jižanů rasista, a tak odmítne nabídku Tibbsova nadřízeného, aby mu detektiv pomohl s vyšetřováním. Krimi drama (USA, 1967)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).