Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Babel, Zabití Jesseho Jamese a Zkus mě rozesmát

5. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO Comedy, 20:30 – film Zkus mě rozesmát - Ve filmu Zkus mě rozesmát požádá plastický chirurg, který chodí s mnohem mladší učitelkou ze školy, svou věrnou asistentku, aby předstírala, že je jeho co nevidět bývalou manželkou, aby mu tak pomohla urovnat jednu neuváženou lež. Když se mu ale vymstí ještě několik dalších lží, vloží se do věci i její děti a všichni se společně vydávají na víkend na Havaji, který jim všem zcela změní život. Romantická komedie (USA, 2011)
  • Film+, 20:40 – film Babel - Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit… Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi… V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem… Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli… Drama (Francie, USA, Mexiko; 2006)
  • Nova Cinema, 21:50 – film Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem - V případě tohoto snímku rozhodně nebyly dvě nominace na Oscara uděleny zbůhdarma. Právě naopak, film režiséra Andrewa Dominika patří mezi nejpozoruhodnější snímky tohoto žánru za posledních deset let. A rozhodně nejen proto, že v něm hlavní roli největšího desperáta Divokého západu sehrála mezinárodní superhvězda Brad Pitt a ve vedlejší roli se až neskutečně blýsknul Casey Affleck, bratr staršího, zatím známějšího Bena. Westernové krimi drama (USA, Kanada; 2007)
  • Filmbox, 22:30 – film Atlantic City - Atlantic City je spolu s Las Vegas nejslavnějším hráčským centrem ve Spojených státech. Z celé země se do něj sjíždějí lidé zkusit své štěstí za stoly nesčetných kasin, ať už jako hráči nebo jako krupiéři. Jednou z nich je i mladá žena Sally, která přicestovala z kanadského venkova a touží se stát krupiérkou, vypracovat se k dokonalosti a poté odcestovat do Monte Carla. Lou, její soused, je starý muž s minulostí gangsterského pobočníka, který celý život pouze přisluhoval skutečně mocným. Jednoho dne je osud svede dohromady, aby si navzájem pomohli splnit své největší sny. Romantické krimi drama (USA, Kanada, Francie; 1980)
  • Markíza, 23:05 – film U mě dobrý - Devět let po Pelíšcích se filmový štáb v čele s Janem Hřebejkem vrátil do Košíř na místo činu. Jen o pár bloků dál, kde vznikly památné scény jako „maršál Malinovskij“ nebo knedlíko-noková hádka, natočil komedii U mě dobrý. Jan Hřebejk spolu se scenáristou Petrem Jarchovským a producentem Ondřejem Trojanem slibili, že film s hvězdným obsazením bude návratem k divácky nejvděčnějšímu žánru – komedii právě ve stylu Pelíšků. Komedie (Česko, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).