Hlavní navigace

Televize Z1 o problému se zvukem ví, pracuje na jeho odstranění

11. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 6. 2008

Nová digitální televize Z1, kterou trápily technické problémy, řeší v současné době další problém. Čtenáři serveru DigiZone.cz si všimli markantního rozdílu v hlasitosti mezi vysílanými pořady ze studia jako je např. To říkáte vy nebo Interview B.T. a znělkami. Zatímco zvuková stránka předělů je na klasické úrovni, pořady jsou vysílané s nízkou hlasitostí, a pokud je chce divák slyšet, musí zesílit svůj televizor, čímž ovšem nastane další problém. Pokud přepne na jiný kanál, televize mu začne křičet.

O nevyrovnanosti zvukové hladiny víme a pracujeme na doladění výstupního zvukového procesoru, abychom tuto nesrovnalost odstranili. Divákům se omlouváme za komplikace při sledování našeho vysílání a věříme, že to v brzké době bude v pořádku, řekla našemu serveru tisková mluvčí komerční zpravodajské televize Ivana Dubášová. Z1 bohužel měla na technické problémy v uvozovkách štěstí. Ve vysílání se projevily již několikrát a tím posledním byl včerejší hodinový výpadek signálu na trase Českých Radiokomunikací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).