Hlavní navigace

Televize Wau začala vysílat na satelitu programového průvodce

19. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pomocí programového průvodce se může divák nejen snadno orientovat ve vysílání stanice, ale také si pořad nahrát v případě, že jeho box podporuje funkci PVR.

Nový slovenský kanál Wau, který je součástí Joj Media House, vysílá od včerejšího dne s data elektronického programového průvodce (EPG) na satelitu Astra 3B. Znamená to, že zájemce nemusí pro aktuální program sahat po televizním magazínu nebo na internet, ale najde ho přímo na obrazovce prostřednictvím svého dálkového ovladače. EPG je v dnešní době naprostou samozřejmostí, kterou poskytuje velká většina stanic a byl zdůrazňován také jako jedna z výhod digitalizace.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Unikl vám start nové slovenské televize Wau? Podívejte se na video

Pomocí EPG se může divák, respektive v tomto případě spíše divačka, nejen snadno orientovat ve vysílání, ale také si pořad, který bude vysílaný v budoucnu, nastavit k nahrávání. Nutností je pochopitelně box s funkcí Personal Video Recorder (PVR). Programový průvodce se objevil na satelitu Astra jen krátce poté, co ho stanice zařadila i do nabídky prvního slovenského pozemního multiplexu (DVB-T). Zde je kanál prozatím šířen jako jediný. Na satelitu Astra 3B je stanice Wau šířena přímo přes kapacitu operátora SES, stejně jako Óčko, regionalnitelevize.cz nebo TV Lux.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).