Hlavní navigace

Televize stupňují útok na diváky. Talentové show startují za pár dní

26. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 8. 2010

V neděli 29. srpna začne na českých obrazovkách mezi komerčními televizemi Nova a Prima boj o diváka, jaký zde ještě nebyl, naposledy možná v roce 2005 během vysílání reality show Big Brother a VyVolení. Několik dní před startem obou zábavných formátů je to bohužel hodně znát a aktivity obou kanálů mohou paradoxně mít na diváky opačný účinek.

Tipy C

Jak Nova tak i Prima propagují ve svém vysílání talentové show na každém kroku. Televizní diváci už si možná zvykli na to, že vedle loga české komerční dvojky se objevil doplněk „má talent“. Nova naopak ve svém večerním programu (vysledováno u filmu Trhala fialky dynamitem) nasadila do pravého horního rohu přibližně každých deset minut okno, ve kterém se objevuje logo Talentmania s dodatkem Už za X dní. Podobné promo má i Prima v pravém dolním rohu obrazovky.

Diváci jsou lákání i na talentové show prostřednictvím hlavních zpravodajských relací. Například ve včerejších Televizních novinách Novy se příspěvek k Talentmanii objevil v jejich druhé části přibližně po sedmnácti minutách. Stejný pořad byl propagován také ve Snídani s Novou prostřednictvím režiséra Zdeňka Trošky, který je jedním z porotců. Prima připravuje propagaci Česko Slovensko má talent prostřednictvím speciálního víkendového vydání VIP Zpráv. JOJ navíc dnes pustí první ochutnávku na svou talentovou show prostřednictvím Facebooku a internetu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).