Hlavní navigace

Televize R1 už vysílá i na satelitu

23. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 11. 2009

Televize Prima dnes spustila vysílání svého třetího programu R1 i přes satelit. Program se objevil ve všech platformách, kde má zastoupení i její druhý kanál Prima Cool. Umožnila to nová satelitní licence projektu R1, kterou Prima získala před dvěma týdny.

Minulý týden jsme přitom jako jediné médium informovali, že regionální televize začne vysílat na satelitu příští rok. Serveru Digizone.cz to ve čtvrtek řekl ředitel Primy Marek Singer. Důvodem zdržení měl být fakt, že televize doposud neobdržela rozhodnutí o udělení licence od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Dnes už je zřejmě vše jinak a R1 tak mohla začít vysílat na satelitu neprodleně.

Tipy C

PSALI JSME: Regionální televize R1 od Primy začne vysílat na satelitu příští rok

Šíření televizního signálu prostřednictvím družice bylo uděleno klasicky na dobu dvanácti let. Televize bude i na satelitu vysílat na společné programové pozici s Primou Cool, se kterou se dělí o vysílací čas. Kanál R1 se objevuje v pracovní dny dopoledne mezi šestou a jedenáctou hodinou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).