Hlavní navigace

Televize Public je v úpadku, věřitelům dluží přes 134 milionů korun

9. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 4. 2011

Úpadek na sebe sama vyhlásila televize Public, respektive společnost Totalpress, která vlastní vysílací licenci pro tento lifestylový televizní kanál. Městský soud v Praze vyhlásil nad touto společností insolvenční řízení. Firma dluží svým věřitelům přes 134 milionů korun. Víc než polovinu této částky tvoří nevypořádané pohledávky za šíření signálu televize Public v celoplošném zemském multiplexu 3. Vyplývá to z návrhu insolvenčního řízení, který podal Totalpress 1. dubna.

K TÉMATU: Zadlužená TV Public se spojí s další chystanou televizí, od září změní název

Mezi věřiteli je i zakladatel a spolumajitel televize Public Luděk Vinš, který své vlastní televizi půjčil přes 17 milionů korun na splácení dluhů. Nesplacené pohledávky mají i Vinšovy firmy Strojexport nebo Palác Fénix na Václavském náměstí v Praze, kde televize Public sídlí. Insolvence se ale nedotkla společnosti PublicCom, která pro televizi Public vyrábí a nakupuje pořady, i když tato firma také dlouhodobě nevypořádává své pohledávky.

KOMENTÁŘ: Bude televizi Z1 následovat i TV Public? Respektive kdy?

BRAND24

Televize Public i přes vyhlášení insolvenčního řízení a pravděpodobný úpadek nadále vysílá. Vedení stanice nedávno oznámilo, že v září dojde k sloučení tohoto programu s další chystanou digitální televizí, aniž by upřesnilo, o jaký projekt by mělo jít.

Podrobnosti o krachu televize Public čtěte v pondělním článku na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).