Hlavní navigace

Televize pro Evropu přišla o licenci

23. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 10. 2008

Pamatujete si na ambiciózní projekt Television for Europe (TFE), který získal loni v květnu od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci? Stála za ním stejnojmenná společnost se sídlem v Plzni. Vysílání mělo být v němčině určené právě pro naše západní sousedy. Tak právě tento projekt již nikdy nezačne vysílat, protože mu RRTV na svém posledním zasedání odebrala vysílací licenci. Důvod? Jeho provozovatel nezahájil vysílání do 360 dnů, což je lhůta daná ze zákona.

ČTĚTE TAKÉ: Televize pro Evropu pravděpodobně přijde o licenci

Mělo jít o program, který bude rozdělen do dvou bloků. Doba od 22:00 do 06:00 byla vyhrazena erotickým pořady, od 06:00 do 22:00 by se vysílaly soutěže a kvízy. Nešlo přitom o první případ, kdy cizí televizní stanice požádala o satelitní licenci českou vysílací radu. Důvodem jsou extrémně nízké správní poplatky spojené s žádostí a vydání licence, které jsou ve většině evropských zemí mnohonásobně vyšší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).