Hlavní navigace

Televize požádaly o rezervaci pozic v prvním polském multiplexu

17. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 4. 2009

Začátek přechodu na digitální terestrické vysílání v Polsku se už pomalu blíží, první etapa je stanovena na září letošního roku, a komerční provozovatelé si již zajistili své pozice v prvním multiplexu. Jak informoval server Wirtualnemedi­a.pl, objeví se zde TVN, Polsat, TV4 a TV Puls. Jako první podala žádost TV Puls, a to již v úterý 7. dubna, v pátek pak ke stejnému kroku přistoupily TV 4 a Polsat. Jako poslední požádala o zařazení do první polské sítě televize TVN.

Tipy C

Možnost rezervovat si místo v tomto multiplexu vydal tamní regulační orgán Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), obdoba naší Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), 25. února. Své místo zde budou mít také veřejnoprávní televizní kanály TVP 1, TVP 2 a TVP Info. Takové množství programů je do jedné sítě možné dostat díky použité kompresi MPEG-4/AVC, pro kterou se Polsko rozhodlo. Ukončení analogového televizního vysílání je naplánováno na 31. července 2013.

ČTĚTE TAKÉ:
Přechod na DVB-T v Polsku začne letos na podzim, skončí v srpnu 2013
Začal proces budování prvního polského multiplexu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).