Hlavní navigace

Televize Óčko je s diváky už deset let. Slaví ve velkém stylu

27. 10. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Hudební televize Óčko se dnes při příležitosti desátých narozenin převlékla do moderního grafického kabátu. K narozeninám ji přijde popřát řada hudebních hvězd.

Óčko si obléklo nový grafický kabát a slaví

Pod novým logem a s novou grafikou se představila v noci z pátku na sobotu 27. října hudební televize Óčko. “Změna se týká veškeré grafiky s výjimkou moderovaných pořadů. Rebrandingu se dočká, po téměř deseti letech, také logo stanice,” informovala marketingová manažerka stanice Kristýna Štíhelová. Autorem nové vizuální podoby Óčka je společnost Frame 100R, konkrétně pak Lukáš Veverka, který se v roce 2007 podílel jako art director na redesignu České televize, a producent Vojtěch Frič.

„Nový grafický styl Óčka nese jednoduchým vyjádřením jasnou message a určitě přinese mnoho pozitivního. Stejně tak rozšíření o nové programy: lifestylové programy, zprávy ze showbusinessu jsou krokem vpřed. Jako zadavatele mě zaujaly i jiné možnosti reklamy než je klasická spotová reklama,” míní marketingová specialistka ČEZ Kateřina Cábová. Podle marketingového ředitele hudebního vydavatelství Universal Music Czech Republic Miloslava Zýky je nový vizuál Óčka vtipný a připomíná hravost Primy Cool.

Hudební televize Óčko se divákům představila v moderním grafickém kabátě a s novým logem.
Autor: Óčko

Hudební televize Óčko se divákům představila v moderním grafickém kabátě a s novým logem.

Jan Potůček: Nového loga, grafiky a širokoúhlého vysílání se Óčko dočká už z pátku na sobotu

Lukáš Polák: Desáté narozeniny oslaví s Óčkem například Tomáš Klus nebo Tonya Graves

Seriál Ententýky kvůli nízké sledovanosti skončí

Ač si Česká televize původně slibovala, že nový seriál Ententýky přiláká k obrazovkám dostatečné množství diváků, nakonec se tak nestane a s první řadou jeho natáčení skončí. Od České televize jsem dostal písemné vyjádření, že další řada seriálu Ententýky se nebude natáčet, uvedl pro agenturu ČTK jeho producent Pavel Anděl. Ententýky by teoreticky mohl Anděl ještě nabídnout například některé komerční televizi, jeho ateliér už je ale zbouraný.

Seriál Ententýky je na obrazovce zatím několik týdnů, ale Česká televize už ho musela kvůli nízké sledovanosti přesunout do pozdějšího vysílacího času, což však nepomohlo, protože nadále vykazuje podprůměrných čísel. Například minulý týden měla podzimní novinka České televize pouze 340 tisíc diváků a tento týden dopadla ještě hůře. Tohoto neúspěchu naopak využila ve svůj prospěch plnoformátová televize Barrandov, která se pochlubila, že se jí podařilo porazit právě vlajkový kanál veřejnoprávního média.

Tomáš Matonoha ani další herci už se do seriálu Ententýky nevrátí, nemají kam.
Autor: Česká televize

Tomáš Matonoha ani další herci už se do seriálu Ententýky nevrátí, nemají kam.

Lukáš Polák: Český „Sex ve městě“ na ČT 1 neuspěl. Seriál Ententýky skončí první řadou

Bývalá šéfka televize Public rozjíždí nový kanál

Po více než roční odmlce se do vod digitální televize pouští opět bývalá šéfka dnes již neexistujícího lifestylového kanálu Public TV Renata Pešková. Její nový projekt nebude tak velkolepý, jako tomu bylo v případě jejího předchozího působiště, ale přesto bude svým signálem obhospodařovat slušné procento diváků. Přípravy na spuštění nové televize potvrdila serveru DigiZone.cz přímo Pešková. Nový program by měl být určený pro severní Čechy, především Ústecko.

Pešková popsala svůj nový projekt jako televizi určenou pro daný region s prvky lifestylu. Určitě ale nebudeme chtít konkurovat velkým televizím, uvedla ředitelka dnes již neexistující televize Public. Zahájení vysílání nového kanálu je podle jejích slov na spadnutí. Rádi bychom stanici spustili ještě do konce roku, konstatovala Pešková s tím, že program, který označila jako televizi CZ (Cézetko), by měl být distribuován v rámci multiplexu 3 a chce se inspirovat například úspěšně rozjetou stanicí V1.

Renata Pešková se po neúspěchu televize Public pouští do menšího projektu, regionální stanice určené primárně Ústeckému kraji.
Autor: Foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Renata Pešková se po neúspěchu televize Public pouští do menšího projektu, regionální stanice určené primárně Ústeckému kraji.

Lukáš Polák: Pozemní televizní vysílání v Česku rozhodně není mrtvé. Zajímá se o něj řada hráčů

Lukáš Polák: Šéfka bývalé Public TV připravuje novou stanici pro severní Čechy v DVB-T

Stručně

Ačkoliv pro většinu obyvatel České republiky a Slovenska bylo uplynulých přibližně sedm dní pouze velmi špatných z pohledu počasí, naše země se potýkala se silnou inverzí a s ní spojenými problémy, na pásmech, ve kterých funguje rozhlas a televize, se děly jen stěží představitelné věci.

Lukáš Polák: Česko má za sebou extrémně dobré příjmové podmínky, nejlepší za poslední desítky let

Lukáš Polák: Inverzní počasí nad Českem přináší kuriózní příjmy zahraničních televizí a rádií

Lukáš Polák: Poslechněte si, jak hrál v Plzni díky inverzi digitální rozhlas ze Švýcarska

Satelitní služba Skylink chce představit svým zákazníkům novou dekódovací kartu, která prozatím nemá konkrétní označení, ale měla by se lišit, co se poplatků týká, od stávajících produktů.

Lukáš Polák: Skylink plánuje uvést na trh novou satelitní kartu. Oddělí na ní jednotlivé poplatky

Společnost Digital Broadcasting ukončila v Brně souběžné šíření multiplexu 4 na kanálech 46 a 64. Od středy už mohou zájemci programy ČT 1 HD, Nova HD, Fanda a TV Pohoda sledovat pouze na kanálu 46.

Lukáš Polák: Multiplex 4 v Brně ukončil vysílání na původním kanálu 64. Diváci si museli přeladit

Radim Pařízek a Vladimír Železný teď mají před sebou těžký úkol. Podaří se jim do multiplexu 4 získat dostatek zákazníků?
Autor: pro DigiZone.cz Ivana Dvorská

Radim Pařízek a Vladimír Železný spolu už v tuto chvíli pokračují pouze na projektu televize Pohoda.

Novou internetovou prezentaci mohou naleznout od tohoto týdne diváci televize Pohoda na internetové adrese www.tvpohoda.cz. K jejímu zprovoznění došlo oproti původnímu plánu s několikaměsíčním zpožděním.

Lukáš Polák: TV Pohoda spustila svůj nový web. Vůbec poprvé zveřejnila i program

Přibližně po půl roce, od kdy je videotéka HBO GO dostupná v rámci našeho trhu, si ji mohou uživatelé stáhnout také do mobilních zařízení. Společnost HBO Česká republika ji ve čtvrtek uvolnila do dvou nejpopulárnějších internetových obchodů – Google Play a iTunes.

Lukáš Polák: Videotéka HBO GO dorazila i do mobilních zařízení. Dostupná je pro Android i iOS

BRAND24

Čtenáři serveru DigiZone.cz, kteří se zajímají o digitální vysílání minimálně již několik let, si určitě vzpomenou na to, že svou vlastní televizi měla i satelitní služba CS Link. V pátek 19. října tomu bylo přesně pět let od jejího startu.

Lukáš Polák: Pamatujete si ještě na CS Link TV? Odstartovala přesně před pěti lety

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).