Hlavní navigace

Televize Nova začala na webu podporovat přechod na digitál

30. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2009

Nejsledovanější česká televize už má na svých webových stránkách opět informace k digitalizaci. V říjnu loňského roku, kdy se změnila podoba webu Nova.cz, zmizela také sekce věnovaná digitalizaci. Je to jen pár dní, co jste mohli na webu komerční jedničky najít k digitalizaci jen jediný článek, který byl věnován výběru televizoru. Včera na portál Nova.cz přibyly hned tři. První je pouze odkazem na upoutávku Novy na její novou sekci webu www.nova.cz/di­gitalizace, ve které figurují moderátoři Televizních novin Michaela Ochotská a Ray Koranteng.

ČTĚTE TAKÉ: Nova v Televizních novinách: Praha není připravena na vypnutí analogu

Ve druhém článku s názvem Připrav se na digitalizaci, Praho, radí technický ředitel Novy Ivo Ferkl divákům Novy s nejčastějšími problémy ohledně digitálního vysílání. Lidé by se tu měli dozvědět, kdy se např. analogový signál v Praze vypne, jak zjistí, na který vysílač mají natočenou anténu nebo co mají dělat, pokud se jim programy nepodaří naladit. Společné televizní antény (STA) budou bohužel asi tím největším úskalím při dubnovém vypínání analogového vysílání ze Žižkova, konstatuje ve své nové sekci portál Nova.cz.

BRAND24

K TÉMATU: Ředitel Novy: Praha není dostatečně připravená na vypnutí analogu

Při zadání adresy www.nova.cz/di­gitalizace přesměruje návštěvníka prohlížeč na tuto část webu. Nova se tu nezapomíná zmínit nejen o DVB-T, ale také DVB-S, kde připomíná vysílání Novy HD v platformě Skylink. U terestrické digitalizace se česká komerční jednička zmiňuje také o programu Nova Cinema, který je možné naladit v multiplexu 2. S tím souvisí i mapy pokrytí. Ty tu také nechybí, ale věnují se právě pouze síti, kde oba kanály Novy vysílají. Pozitivem však je, že nejsledovanější televize v Česku na svém webu dokonce odkazuje na stránky ČTÚ nebo státní web www.digitalne.tv.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).