Hlavní navigace

Televize Nova si registruje název a logo Desítka. Nechce prozradit, na co je použije

13. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejsledovanější česká televize rovněž požádala o registraci ochranné známky Bílý svět, která může souviset se zimními olympijskými hrami v Soči

Ochrannou známku pro název a logo Desítka si nechává registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví provozovatel televize Nova, společnost CET 21. Jde o jednu ze dvou žádostí, které Nova podala po odchodu generálního ředitele Jana Andruška. Kromě Desítky televize požádala také o zapsání slovního názvu Bílý svět, který může souviset se zimními olympijskými hrami v Soči, pro něž Nova získala kompletní vysílací práva pro placené kanály a internet. „K nově registrovaným ochranným známkám se nebudeme vyjadřovat,“ řekla serveru DigiZone.cz Marie Fianová Janíková z tiskového oddělení Novy.

BRAND24

K TÉMATU: Sport.cz a iDNES: Nova se chce zbavit olympijského hokeje ze Soči

K olympijskému vysílání se váží i další ochranné známky, které si Nova registrovala v průběhu letošního podzimu: Na vlastní Soči, Svět pěti kruhů a Hrdinové pěti kruhů. Zatím však není jasné, zda Nova skutečně práva pro vysílání olympiády využije. Největší spekulace kolují okolo exkluzivních práv na olympijský turnaj v hokeji, která Nova získala pro volně šířené kanály a po změně vedení se je nyní údajně snaží prodat České televizi. Nepoužita zřejmě zůstane i satirická ochranná známka Na vlastní Soči, protože publicistický pořad Na vlastní oči, který paroduje, Nova po Novém roce stáhne z vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).