Hlavní navigace

Televize Nova dnes představila schéma na podzimní měsíce

7. 8. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
7. 8. 2008

Poměrně netradičně v prostorách jednoho z barrandovských ateliérů dnes představila televize Nova své programové schéma na podzim 2008. Kromě něj byla novinkou také tisková mluvčí, kterou se stala po Veronice Šmítková bývalá novinářka Michaela Fričová. Kromě svých seriálových stálic jakými je Pojišťovna štěstí (od 7. září), Ordinace v růžové zahradě 2 (od 2. září) nebo Ulice (od 1. září), chystá i řadu novinek. Možná překvapivě ale mezi nimi nebude žádná reality show. Ze zahraničních seriálů se mohou diváci těšit na „nováckou“ premiéru 4. řady Dr. House, a to již od 1. září, taktéž 4. řadu Ztracených (od 31. srpna vždy v neděli ve 22:20), 5. řadu Kriminálky Miami a 7. řadu CSI Las Vegas.

Hlavním tahákem by podle všeho mělo být 12 výjimečných příběhů, kam se Nově podařilo obsadit herce, kteří ještě pro českou komerční jedničku nikdy netočili a nebýt tohoto cyklu by to ani neudělali. Soukromé pasti, které se začnou vysílat od 10. září, přivedou na obrazovku např. Tatianu Vilhelmovou, Libuši Šafránkovou, Aňu Geislerovou nebo Petra Budaře, či Jiřího Bartošku. Těchto dvanáct filmů sama Nova identifikuje slovy: „Průšvihy, které se stávají. Otázky, které stejně budete muset vyřešit. Postavy, které vám budou blízké.“

Nova přivede na obrazovku také původní český sitcom pod názvem Comeback. Ten je označován za sitcom první generace; jeho hlavním tvůrčím prostředkem by měl být přirozený humor. Comeback má být divákům blízký tím, že se poznají v postavách, postojích a problémech, které sami řeší. Sitcom vytvořil tým pod vedením Petra Fišera, Jaroslava Fuita a Zdeňka Duška. V hlavních rolích se objeví Tomáš Matonoha a Martin Dejdar.

BRAND24

Na obrazovku se chystá také již několikrát zmiňovaná Kriminálka Anděl, kde se v ústřední úloze detektiva Ivana Tomečka objeví Martin Stropnický, sekundovat mu budou např. David Švehlík nebo Marek Taclík. Tato kriminální série bude pátrat po pachatelích nejzávažnějších trestných činů, sexuálně motivovaných nebo úkladných vražd a loupežných přepadení. Kriminálka Anděl se má vyznačovat větší realističností oproti ostatním českým detektivkám a bude prý i drsnější. Diváci se mohou těšit také na novou talk show Neviňátka, která zpět na obrazovku Novy přinese Pavlínu Wolfovou. Ta bude pohlížet s dětmi lehce satirickou formou na svět dospělých. Rozhodně ale nemá jít o pořad pro děti. Ty by se na něj dokonce neměly vůbec dívat.

Premiéru bude mít také společenský magazín ze života hvězd a zákulisí šoubyznysu nazvaný Přísně tajné. V rolích moderátorů se představí Jitka Kocurová a možná překvapivě také Sagvan Tofi. Z českých filmů bude na obrazovce komerční jedničky odvysílán Občan Havel a také úspěšný snímek podle Bohumila Hrabala, Obsluhoval jsem anglického krále. Ze zahraničních snímků pak Nova zvýraznila Hitche s Willem Smithem a Evou Mendesovou, Válku světů s Tomem Cruisem nebo Legendu o Zorrovi s Antoniem Banderasem a Catherine Zeta-Jonesovou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).