Hlavní navigace

Televize chtějí měřit domácnosti i při opožděném sledování

20. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 11. 2009

Televize v současné době řeší, jak do peoplemetrového měření zahrnout tzv. time-shifting, tedy funkci, kdy si pořad zastavíte a pustíte si ho později dle libosti, popř. ho vrátíte, posunete dopředu apod. Informuje o tom server Lidovky.cz. Otázkou však zůstává, jestli to vůbec bude možné.

BRAND24

Technologie, jak takovou sledovanost měřit, je k dispozici, otázkou je ale metodika. Předložili jsme Asociaci televizních organizací nabídku, jak bychom mohli měření realizovat, nyní se o ní jedná, uvedla marketingová ředitelka společnosti Mediaresearch Irena Wintrová. Ta očekává postupný vývoj jako např. v oblasti televize přes internetový protokol (IPTV).

Měření bude měnit stávající data, protože nyní měříte sledování televize v časovém rozmezí od šesti do šesti hodin a jde o to stanovit, co ještě počítat do opožděného sledování živého vysílání a co už je jen přehráváním záznamu, dodala pro list marketingová ředitelka Winterová. Podle jednatelky Asociace televizních organizací (ATO) Lucie Pokorné však zatím žádný závěr přijat nebyl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).